Ik weet er alles van

Life Magazine

Afvallen door het kijken van films?

Voor veel mensen is het ontzettend lastig om af te vallen. Ze willen wel gaan sporten, maar hebben er geen tijd voor door werk en gewoon de sleur van het dagelijks leven. Ook gezond eten is vaak lastig vol te houden, zeker met een gezin en een baan. Dan kom je thuis na een lange dag werken en dan heb je niet alleen eigenlijk geen zin om te koken, maar je wilt in de avond ook nog eens het liefste op de bank hangen en een film kijken. Al helemaal wanneer de andere optie de sportschool zou zijn. Maar door op de bank te hangen en een film te kijken, val je helemaal niet af. Of toch wel?

Voor iedereen die jou al eens lui heeft genoemd wanneer je op de bank zat: dit is je kans om hen ongelijk te bewijzen! Uit onderzoek is nu namelijk gebleken dat je afvalt door het kijken van films. Dit is dan echter wel zo bij horror films, zoals The Shining bijvoorbeeld. Het klinkt als het perfecte dieet: op de bank zitten tv te kijken en vet verbranden tegelijkertijd!

Bij horror films is het zo dat ons hart sneller gaat kloppen wanneer het spannend wordt en dit zijn natuurlijk genoeg momenten in de horror films. Doordat je hart sneller gaat kloppen, zal jouw bloed ook sneller door je lichaam worden gepompt, wat ervoor zorgt dat jij een adrenaline boost krijgt ineens. Dit zorgt er in de eerste plaats voor dat je minder zin hebt om te eten of te snacken, dus je zal minder chips en dergelijke eten tijdens het kijken van de film. Hiernaast zorgt de adrenalinestoot er ook nog eens voor dat je jouw eten sneller verteert, je metabolisme werkt sneller. 

Onderzoek van de universiteit

Wetenschappers van de Universiteit van Westminster hebben dit onlangs ontdekt. Tijdens hun test hebben ze gekeken hoeveel energie mensen gebruikten tijdens het kijken van enge films. Bij een horror film die 90 minuten duurde, werden gemiddeld 113 calorieën verbrand door de deelnemers. Hierbij geldt ook: hoe enger de film, hoe hoger de hartslag en hoe meer calorieën je dus verbrandt!

Om je op weg te helpen bij het afvallen, is hier een lijst van horror films met het aantal calorieën dat je erbij verbrandt, opgesteld door het Algemeen Dagblad.

  1. The Shining (184 calorieën)
  2. Jaws (161 calorieën)
  3. The Exorcist (158 calorieën)
  4. Alien (152 calorieën)
  5. Saw (133 calorieën)
  6. A Nightmare on Elm Street (118 calorieën)
  7. Paranormal Activity (111 calorieën)
  8. The Blair Witch Project (105 calorieën)
  9. The Texas Chain Saw Massacre (107 calorieën)
  10. [Rec] (101 calorieën)

Dit is een Muziek en Film artikel van ik weet er alles van.

Afvallen door het kijken van films?

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij