Ik weet er alles van

Life Magazine

Afvallen met Intermittent fasting

Vasten en eten met Intermittent fasting 

Intermittent fasting is een trendy manier van diëten. Het is een eetpatroon met perioden van vasten en eten. Het is geen dieet in de conventionele zin, het geeft ook niet aan welke voedingsmiddelen je moet eten, maar eerder wanneer je ze moet eten. Gebruikelijk voor deze methode is het dagelijks 16 of 24 uurs vasten en dat voor minstens twee keer per week.

Afvallen van gewicht

Afvallen door het eetpatroon te veranderen en door Intermittent fasting zou de metabole gezondheid, op cellulair en moleculair niveau verbeteren. Je lichaam past bijvoorbeeld de hormoonniveaus aan om het opgeslagen lichaamsvet beter toegankelijk te maken. 

Het niveau van menselijk groeihormoon schiet omhoog, maar liefst vijfvoudig en dit heeft de voordelen in vetverlies en spiergroei. Natuurlijk is afvallen afhankelijk van het individu en discipline. Daar staat of valt natuurlijk alles mee. Doorzetten is daarbij een belangrijke pijler.

Gezonder leven en ouder worden

Veranderingen in je voedings- en eetpatroon kan voordelen hebben op je insulinespiegels en cellulaire reparatieprocessen. Intermittent fasting kan ervoor zorgen dat autofagie geïnitieerd wordt. Waarbij onze cellen de oude en disfunctionele eiwitten verteren en verwijderen. Met als gevolg een langere levensduur en bescherming tegen ziekten.

Geschiedenis van vasten

Vasten tijdens de menselijke evolutie was de normaalste zaak in het leven. Vanaf de oertijd tot 100 jaar geleden bestonden er geen supermarkten en koelkasten. De mens jaagde op dieren, zocht naar eten of verbouwde verse groentes die slechts tijdelijk houdbaar waren. Daardoor waren er soms dagen bij dat er geen eten beschikbaar was. 

De homo sapiens zijn gebouwd op enkele dagen zonder voedsel te kunnen functioneren. Vasten wordt ook vaak gedaan om religieuze of spirituele redenen, waaronder in het christendom, het jodendom, de islam en het boeddhisme.

Dit is een gezondheid artikel van ik weet er alles van.

Afvallen met Intermittent fasting

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij