Ik weet er alles van

Life Magazine

Balans in het leven van een moeder

Balans in het leven van een moeder is belangrijk. Moeder zijn is een prachtige taak in het leven, maar kan tegelijkertijd ook wel eens zwaar zijn. Je bent als moeder constant op zoek naar de juiste balans in het leven. Je wilt een moeder zijn die tijd en aandacht heeft voor de kinderen, partner, vrienden, maar ook voor jezelf.

Een kind brengt veel veranderingen mee in het leven van een moeder. Je hebt namelijk minder tijd voor je vriendinnen. Je maakt je zorgen om hele andere dingen dan je gewend bent. En je zit daarnaast met veel vragen.

Je wilt ook leuke dingen ondernemen met elkaar en daarnaast jezelf blijven ontwikkelen. Je wilt je goed voelen en er ook nog eens leuk uitzien. Je weet waarschijnlijk dat dit niet allemaal vanzelf gaat! Daar moet je je best voor doen en de energie voor maken.

Coaching voor moeders komt vaak ter sprake. Het helpt het leven van een moeder makkelijker maken. We hebben een aantal tips voor je om het leven van een moeder moeders leven in een goede balans te krijgen.

Leven van een moeder neem rust momenten

Zorg voor jezelf, want niemand in je omgeving heeft er wat aan als jij gestrest thuis zit. Ten eerste is die niet goed voor je kind en je partner. Ten tweede is het niet voor jezelf.

Zorg daarom voor rust momenten in het leven van een moeder. Dit begint bij voldoende slaap. Zijn de omstandigheden daar niet naar, creëer dit dan zoveel mogelijk.

Vraag of je baby of peuter een keer of hij of zij bij je ouders mag logeren. Op deze wijze leer je jouw kind gelijk om uit logeren te gaan. Dan kan jij een keer een goede nachtrust nemen. Het geeft het leven van een moeder even wat ruimte om op adem te komen.

Kijk daarnaast naar jouw slaap en rust patroon. Zorg voor regelmaat in je slaap ritme. Hoe laat ga je bijvoorbeeld naar bed en hoe laat sta je op. Wat doe je vlak voordat je gaat slapen. Ga eens een paar avonden in de week extra vroeg naar bed.

Het kan ook geen kwaad om op de dag een uurtje bij te slapen. Gaat jouw baby zijn middag dutje doen? Dan kan jij ook even bijslapen. In de zuid Europese landen is het heel normaal om een siësta tussen de middag te doen. En dat is niet voor niets. Het helpt je namelijk je rust moment te vinden. Gaat je baby op de dag even slapen, gun jezelf ook die powernap.

Gezonde voeding en sporten

Goed voor jezelf zorgen daar hoort ook gezonde voeding en sporten bij. Ga een keer per week een avondje naar de fitness school of volg bijvoorbeeld yoga lessen. Het is heerlijk om je hoofd even leeg te maken tijdens het sporten.

Eet en drink daarnaast bewust. Let erop dat je voldoende goede voedingstoffen binnen krijgt. Heb je tussendoor of ’s avonds trek? Neem dan een gezonde snack. Je zult merken dat alleen al door deze stappen te nemen jij je fitter en energieker voelt. Waardoor het leven van een moeder je makkelijker afgaat.

Besteed aandacht aan je uiterlijk

Doe er moeite voor om er leuk uit te zien. Ook al voel jij je op dat moment misschien niet zo aantrekkelijk en mooi. Door jezelf te verzorgen, geef je positieve aandacht aan jezelf.

Ga shoppen en verwen jezelf met nieuwe kleding en hippe schoenen. Ga naar de kapper en neem een manicure. Als je moeder bent, wil nog niet zeggen dat je jezelf niet hoeft te verzorgen. Je mag er juist hip en aantrekkelijk uitzien.

Voel jij je prettig in je outfit en je nieuwe kapsel? Dit straal je dan ook uit naar buiten, maar ook naar binnen. Als jij je gelukkig voelt, voelen anderen om jou heen dat ook.

Stap uit je comfort zone

Stap uit je comfort zone en onderneem nieuwe dingen. Altijd al een keer Zumba lessen willen volgen of een andere taal willen leren? Dit is het moment om het daadwerkelijk te doen.

Volg een uitdagende cursus of zoek een leuke hobby. Ga hardlopen of fiets een andere route naar je werk. Door dingen uit te proberen worden je hersenen namelijk gestimuleerd.

Dit is een mensen artikel van ik weet er alles van.

Balans in het leven van een moeder

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij