Ik weet er alles van

Life Magazine

Conditie van je haar testen met een glas water

Voelt je haar droog aan of ziet het er dof uit? Met een glas water test je de conditie van je haar. Krijg je ’s morgens je haar niet in model? Voelt het droog aan of ziet je haar er dof uit? Dit heeft te maken met de conditie van je haar. Met een glas water bij de hand weet je in een handomdraai of je haar beschadigd is.

Als mama wil je er ook iedere dag weer stralend uitzien. Je haar is daarbij een belangrijk onderdeel. Als je bij de kapper bent geweest ziet je haar er altijd weer mooi uit. Het zit perfect in model. Maar de volgende ochtend wil je zelf je haar weer in model brengen.

Soms lukt het om het resultaat van de kapper te evenaren. Maar vaak ook niet. Dit kan te maken hebben met de conditie van je haar.

Test of je haar beschadigd is

Met deze simpele test weet je of jou haar gezond is of niet. Je pakt een aantal haren en leg deze vervolgens in een glas met water. Blijf je haar drijven? Dan zit het wel goed met de conditie van je haar. Wanneer je haar naar beneden daalt dan is je haar beschadigd.

Dit heeft namelijk te maken met de hoeveelheid vocht dat je haar absorbeert. Als de buitenste laag van je haar beschadigd is dan zuigt het water zich in de haren waardoor het zinkt. Indien je haren blijven drijven is het dus gezonder. Daardoor krijg je het ook beter in model.

Beschadigd haar gezond krijgen

Veel in de zon zitten is niet alleen slecht voor je huid, maar ook voor je haar. Bescherm daarom altijd je haar met een pet of een doek, zodat je haar niet uitdroogt door de schadelijke uv-straling.

Om je beschadigde haar weer gezond te krijgen is het van belang dat je voldoende vocht binnen krijgt. Houd daarom je vocht balans op peil en drink tenminste 1,5 liter water per dag.

Voor glanzend haar zijn vitamine A, B en C van belang. Deze tref je bijvoorbeeld aan in groene groentes, zoals broccoli en spinazie. Door deze vitamines tot je te nemen wordt er talg geproduceerd, wat een natuurlijke conditioner voor je haar is.

Conditie van je haar gezond houden

Om gezond haar te krijgen en te houden moet je het goed behandelen en verzorgen. Dit betekent dat je bepaalde dingen juist wel moet doen en andere beter kan laten. We geven je een aantal tips mee om als mama je haar gezond te houden. Je wilt toch ook iedere dag naast je kleine baby stralen met je prachtige haardos?

Tip 1: Maak je haar zo min mogelijk nat

Je haar neemt namelijk water op en dat zorgt ervoor dat het opzwelt. De haar schubben gaan open staan dat maakt je haar zwakker. Je haar beschadigt en breekt dan sneller. Wat je haar dus niet vaker dan nodig is.

Tip 2: Gebruik pre-shampoo voor de conditie van je haar

Vaak je haar wassen is een aanslag op de conditie van je haren. Om je haar zoveel mogelijk te sparen, kan je een pre-shampoo gebruiken. Je kan daar kant-en-klare producten voor kopen, maar je kan ook kokosolie, amandelolie, avocado-olie of een andere oliesoort gebruiken. Olie voed je haar en legt er een beschermlaagje over.

Tip 3: Kies de juiste voedende shampoo

Iedere shampoo bevat middelen die je haar schoon maken, maar daarbij ook de natuurlijke olie en kleur uit je haar wassen. Shampoo die proteïnen bevat is een goede keuze omdat ze het haar en conditie versterken. Let bij je keuze ook op de pH-waarde dat deze onder de 5,5 ligt. Hoe lager de pH waarde, hoe milder de shampoo.

Tip 4: Gebruik een conditioner

Een conditioner helpt bij het gezond houden van je haar. Het legt namelijk een beschermlaagje op je haar waardoor het minder snel beschadigd en klitten krijgt. Een conditioner laat je haar glanzen en maakt je haar ook minder droog.

Tip 5: Bescherm je haar tegen hitte

Dit is belangrijk als je jouw haar föhnt of in model brengt met een stijltang. Hitte brengt de meeste schade toe aan je haar. Föhn je vaak je haar gebruik dan een speciale spray die je haar beschermt tegen verhitting.

Tip 6: Spoel je haar na met koud water

Spoel je haren na het wassen na met koud water. Dit zorgt er namelijk voor dat de haar schubben zich sluiten. Je haar beschadigt minder snel en het zorgt voor minder klitten. Daarnaast gaat je haar ervan glanzen.

We hopen dat je met deze zes tips je haar beter in conditie kan houden. En vergeet ook niet geregeld naar de kapper te gaan. Is gelijk een heerlijk verwen moment voor jou als mama. Even tijd voor jezelf nemen en de verzorging van jezelf. Je zult zien dat je na de kapper een herboren moeder bent. Als je haar straalt, straal jij ook!

Dit is een beauty artikel van ik weet er alles van.

Conditie van je haar testen met een glas water

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij