Ik weet er alles van

Life Magazine

Cryptocurrency voor beginners

Cryptocurrency, geld maar dan in de vorm van digitale munten. Geen banken, geen cash en dit alleen maar op het internet. Ik heb deze term vaak voorbij horen komen en dacht altijd direct aan het darkweb of illegale praktijken, maar na me meer in het onderwerp verdiept te hebben bleek dit helemaal niet het geval te zijn. Integendeel zelfs. Doordat ik zo bevooroordeeld was over dit onderwerp, leek het me een goed idee om hier een blog aan te wijden.

Wat is Cryptocurrency?

Zoals net al gezegd is cryptocurrency de alomvattende term voor digitaal geld of digitale valuta. Het is eigenlijk gewoon te gebruiken, net als we nu geld gebruiken. Cryptocurrency is ontstaan in 2008 met als doel een digitale munteenheid ontwikkelen zonder controle van een bank of persoon. Het grote verschil met gewoon geld is namelijk dat crypto niet beheerd wordt door een bank, het wordt beheerd door iedereen die een aandeel heeft in crypto. Hiernaast bestaat crypto enkel digitaal, er is geen fysieke vorm zoals het geld dat wij kennen. De bekendste en eerste digitale munt was de Bitcoin, alle andere munten noemen we altcoins. Met crypto kunnen er razendsnel transacties plaatsvinden tussen personen of bedrijven, zonder controle of vertraging door een bank of tussenliggende organisatie. Hiernaast kunnen transacties anoniem plaatsvinden.

Hoe werkt Cryptocurrency?

Elke computer dat een aandeel heeft in cryptocurrency, maakt deel uit van het gigantische netwerk. Dit netwerk zorgt voor de beveiliging en controle van allerlei transacties over de hele wereld. Alle transacties die plaatsvinden worden opgeslagen in de zogeheten blockchain en dit is wat cryptocurrency zo veilig en transparant maakt. Iedereen kan namelijk elke transactie inzien, wat niet het geval is bij centrale banken. De blockchain zouden we kunnen vergelijken met een groot draaiboek waar iedereen in zou mogen kijken. Hiernaast zorgt de blockchain voor controle van de transacties waardoor frauderen praktisch onmogelijk is en fouten bijna niet gemaakt worden.

Wat kun je met crypto doen?

Cryptocurrency kan dienen als ‘gewoon’ betaalmiddel, steeds meer bedrijven accepteren crypto namelijk als wettelijk betaalmiddel. Ook kun je ervoor kiezen om je geld te sparen via cryptocurrency in plaats van op de bank, de spaarrentes zijn namelijk laag in vergelijking met de bank. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om te traden. Traden houdt in dat je munten koopt en verkoopt, in de hoop dat je ze verkoopt met winst. De waarde van de digitale munten fluctueert namelijk enorm. Traden is dan ook niet zonder risico, het kan maar zo zijn dat je net aangekochte dure munt morgen niks meer waard is.

Tips cryptocurrency voor de beginners

Mocht je interesse hebben om te beginnen met cryptocurrency, begin dan eerst met het inwinnen van voldoende informatie en begin klein! Zoals net gezegd is het handelen in crypto een schommelende business en vergt enorm veel ervaring. Wordt eerst handig met crypto door te oefenen met kleine bedragen. Hoe meer ervaring je op doet, hoe meer kans op slagen je hebt als we het hebben over traden. Wees ook altijd voorzichtig met wie je informatie deelt, lees jezelf goed in en vraag hulp waar nodig, want als het geld weg is, is het weg. Cryptocurrency, een uitdagende business.

Dit is een mensen en bedrijven artikel van ik weet er alles van.

Cryptocurrency voor beginners

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij