Ik weet er alles van

Life Magazine

De fabels van afvallen

Vrijwel iedereen wil op een gegeven moment in hun leven graag wat gewicht of overtollig vet verliezen. Ze kunnen zijn aangekomen doordat ze niet hebben gesport, de feestdagen zijn net geweest of ze hebben ongezond gegeten als gevolg van drukte en stress. Als het aankomt op afvallen, zijn er heel veel verschillende methodes die niet allemaal werken. Hierbij komen ook nog eens ontzettend veel fabeltjes over afvallen. Dit zijn adviezen over afvallen die eigenlijk grote onzin zijn. In dit artikel heb ik een aantal van de grootste fabels over afvallen uitgelegd.

Door koolhydraten te eten, kan je niet afvallen

Dit is een fabel die veel voorkomt. Veel mensen eten geen koolhydraten meer wanneer ze willen afvallen, omdat je er dik van zou worden. Koolhydraten geven echter veel energie, wat je kan helpen bij het sporten om af te vallen. Het heeft geen zin om koolhydraten uit je dieet te schrappen, maar probeer wel eens op het soort koolhydraten te letten. Langzame koolhydraten zijn het beste voor je wanneer je wilt afvallen, omdat deze je langere tijd energie geven. Langzame koolhydraten zitten in volkoren rijst of pasta, quinoa of zilvervliesrijst bijvoorbeeld.  

Afvallen kan alleen als je geen vetten eet

Ons lichaam heeft bepaalde vetten nodig om onze lichaamscellen en het weefsel op de bouwen. Vetten helemaal uit je dieet schrappen om af te vallen heeft dus geen zin, maar let wel wederom, net als bij de koolhydraten, op wat voor vetten je eet. Er is een verschil verzadigd vet en onverzadigd vet. Verzadigd vet zit in bijvoorbeeld vleeswaren en chips. Onverzadigd vet zit vooral in plantaardige producten, zoals vis en noten, en dit is dus het vet wat je wél graag binnen wilt krijgen. Er zitten veel voedingsstoffen in die gezond zijn voor jouw lichaam.

Als je na 20.00 uur eet, kan je niet afvallen

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat je in de avond maar beter niet meer kan eten, want dan verbrand je geen calorieën meer. Dit klopt natuurlijk niet, want het maakt niet uit wanneer je eet of drinkt, je kan altijd calorieën verbranden. Wat wel belangrijk is, is dat je let op het totaal aantal calorieën dat je op een dag binnenkrijgt en of hierin wel genoeg voedingsstoffen zitten, zoals eiwitten, vetten en koolhydraten. Als je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt dan kom je aan. ’s Nachts komt je lichaam in de vet verbranding fase en hier wil je dus dat je lichaam vet gaat verbranden en niet het eten wat je dan nog naar binnen werkt.

Je moet sporten om af te vallen

Wanneer je veel sport, kan je alsnog niet eten wat je wilt en ook nog afvallen. Afvallen alleen door beweging is ontzettend veel moeite. Wist je dat je 7.000 calorieën moet verbranden om 1 kilo af te vallen?

Let daarom vooral op je voedingspatroon en onthoud dat afvallen 80% voeding en 20% beweging is. Ga geregeld in de week sporten, maar zorg dat je elke dag van de week bewuste keuzes maakt wat betreft je voeding om fatsoenlijk af te kunnen vallen.

Dit is een gezondheid artikel van ik weet er alles van.

De fabels van afvallen

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij