Ik weet er alles van

Life Magazine

De nieuwe beautyhype: zijde!

Waarschijnlijk heb je het al vaker gehoord of voorbij zien komen, zijde in de beauty-wereld. Dit glanzende stofje heeft naast dat het heel fijn aanvoelt, een aantal voordelen voor huid en haar en vinden we dan ook terug in bijvoorbeeld slaapmutsen, kussenslopen of een dekbedovertrek. Comfortabel en nuttig, zo’n zacht bedje. Wat zijde precies is, wat de voordelen zijn en waar je op kunt letten bij het aanschaffen van zijde producten, vind je in deze blog.

Zijde

Zijde wordt gemaakt door de zijderups, deze rups maakt zijn cocon van een lange zijden draad. De cocons worden verzameld en de draad wordt gewonnen, dit gebeurt in grote fabrieken waarvan het overgrote deel zich in China bevindt. De draad wordt vervolgens gebruikt om zijden stof mee te maken. Zijde is dus een natuurlijke, zeer sterke stof die door zijn oorsprong geschikt is voor ieder huidtype.

De voordelen van zijde

Zoals net al gezegd, heeft zijde een natuurlijke oorsprong waardoor het geschikt is voor ieder huidtype. Hiernaast werkt het tegen huisstofmijt, is het antimicrobieel en droogt het de huid niet uit. Katoen daarentegen neemt vocht op, waardoor je huid of haar kan uitdrogen. Een zijden kussensloop of dekbed kan dus bijdragen aan de gezondheid van je huid. Hiernaast heeft het ook voordelen voor het haar. Zo zorgt het voor minder gespleten haarpunten, doordat er minder wrijving is tussen het haar en het bed. Ook zorgt het ervoor dat je haar meer glanst en het zijn vorm behoudt, zeker als je krullen hebt.

Waar moet je op letten?

Omdat zijde een dure stof is, is er veel namaak op de markt. Ook wordt zijde vaak verward met satijn, een weeftechniek waardoor een stof gaat glanzen en zeer zacht is, net zoals zijde. Als je zeker wilt zijn dat hetgeen wat je koopt daadwerkelijk zijde bevat, check dan altijd goed de oorsprong. Als er écht zijde in zit, dan vind je dit terug in de informatie over het product. Staat er bijvoorbeeld ‘polyester’ dan weet je dat je te maken hebt met satijn, in plaats van zijde. Een andere manier om te ontdekken of je te maken hebt met echte zijde is het bekijken van de glans, echte zijde heeft een glans die veranderd van kleur in het licht. Neppe zijde heeft dit niet, die glans blijft wit. Ben je nog niet zeker? Wrijf dat het stofje eens goed in je handen, echte zijde wordt warm, neppe niet.

Slaap jezelf mooier

Zoals je gelezen hebt, kan zijde een waardevolle toevoeging zijn aan je beauty-rituelen waar je eigenlijk niets voor hoeft te doen behalve slapen. Geef het zeker eens een kans, want naast de beauty voordelen is het ook nog eens heerlijk zacht. Slaaplekker!

Dit is een beauty artikel van ik weet er alles van.

De nieuwe beautyhype- zijde

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij