Ik weet er alles van

Life Magazine

De voordelen van lezen

Het is algemeen bekend dat lezen vele voordelen heeft, hoewel sommige mensen nog altijd denken dat alleen kinderen gebaat zijn bij lezen. Niets is echter minder waar, aangezien lezen ook voor volwassenen nog veel voordelen kan brengen. Waarom is het lezen van een boek dan eigenlijk zoveel beter en gezonder voor je dan het kijken van een film? Hieronder heb ik de voordelen van lezen bij elkaar gezet, waardoor jij ook gemotiveerd zal raken om weer eens vaker een boek op te pakken!

Lezen verbetert je analytisch vermogen

Blijkbaar zorgt lezen ervoor dat jouw analytisch vermogen verbetert. Tijdens het lezen van een boek zal de lezer namelijk voortdurend het plot en het einde proberen te voorspellen. Dit is vooral het geval bij misdaadromans en thrillers, waarbij het plot natuurlijk extra spannend is. Door regelmatig een boek te lezen stimuleer je dus jouw analytische capaciteiten en verbeteren deze zo. Deze zijn ook handig in je dagelijks leven.

Lezen vermindert stress

Volgens onderzoek van cognitief neuropsycholoog Dr. David Lewis vermindert lezen de stress die je ervaart. Zelfs met zes minuten per dag was dit voordeel te merken. Stress werd hierbij al met 68% verminderd. Tijdens het lezen zal de lezer zich namelijk volledig focussen op de tekst en zo is het alsof je in een andere wereld zit als het ware. Zo heb je volledige afleiding van alle stress in je leven. Lezen schijnt zelfs beter te werken tegen stress dan een wandeling of het luisteren naar muziek. Pak dus een boek voor echte ontspanning!

Lezen verbetert je concentratievermogen en verbeelding

Volgens onderzoek van de Universiteit van Stanford in 2012 zorgt lezen ervoor dat lezers een betere verbeelding hadden. Hier kwamen ze achter door MRI-scans die ze deden op lezers. Zij konden namelijk meer levendige beelden naar voren halen. Ook konden de lezers zich beter concentreren dan de niet lezers. Lezen werkt dus vooral goed voor mensen die snel afgeleid zijn en zich niet lang kunnen concentreren. Lezen zal vooral bij deze mensen het concentratievermogen verbeteren.

Lezen verbetert de nachtrust

Door nog even een boek te lezen voor het slapengaan, kun je beter gaan slapen. Doe dit echter niet met een e-book of andere elektronica, maar echt met een boek vanwege het licht en de straling. Lezen voordat je gaat slapen is ontspannend en rustgevend en helpt zo om een betere nachtrust te krijgen. Kies hiervoor wel een ander boek dan een thriller, want anders is het weer te spannend.

Dit is een mensen artikel van ik weet er alles van.

De voordelen van lezen

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij