Ik weet er alles van

Life Magazine

De voordelen van touwtjespringen

Afvallen is iets wat genoeg mensen wel graag zouden willen, maar dit is lang niet altijd even makkelijk. Cardio wordt vaak gezien als iets wat vrij saai of eentonig is. Maar wat nou als ik je vertel dat er een vorm van cardio bestaat waarbij je elke spier in je lichaam traint? Touwtjespringen is niet alleen iets voor kinderen maar is een vorm van cardio die veel boksers bijvoorbeeld ook in hun schema hebben staan. Touwtjespringen heeft veel voordelen die het een poging echt wel waard maken.

  1. Je verbetert je coördinatie

Tijdens het spingen is het belangrijk dat je erbij blijft met je aandacht en je dus focust, anders kun je ook helemaal niet lang doorspringen natuurlijk. Ook moet je je bewust zijn van je lichaam, want zo weet je natuurlijk wanneer je het beste kunt springen en hoe hoog enzovoort. Door te oefenen bij het touwtjespringen zal je coördinatie steeds beter worden, omdat je deze natuurlijk voortdurend traint zo.

  1. Het verbetert de botgezondheid

Door te touwtjespringen belast je je botten voortdurend. Tijdens deze bewegingen van het springen worden je botten geprikkeld op zo’n manier dat de dichtheid van je botten erdoor wordt verbeterd. Dit is met name het geval bij vrouwen, omdat deze net iets vaker last hebben van broze botten dan mannen.

  1. Touwtjespringen kan helpen blessures te voorkomen

Aangezien touwtjespringen je botdichtheid en zo ook je botgezondheid verbetert, kun je je botten ook minder snel breken. Op deze manier kan touwtjespringen dus blessures voorkomen. Ook zullen je verbeterde coördinatie en het verbeterde evenwicht ervoor zorgen dat je minder snel valt of een verkeerde beweging maakt, waardoor je dus ook minder kans op een blessure hebt.

  1. Je verbrandt ontzettend veel calorieën

Veel mensen gaan rennen om calorieën te verbranden, maar wist je dat touwtjespringen veel efficiënter is? Tijdens het spingen kun je 667 tot 990 calorieën per uur verbranden en als je een uur gaat rennen, verbrandt je veel minder calorieën dan bij touwtjespringen. Het calorie verbranden gaat dus een stuk sneller bij spingen.

  1. Je verbetert je conditie

Tijdens het touwtjespringen zal je merken dat je hart sneller gaat kloppen. Dit is echter niet het enige gezondheidsvoordeel van touwtjespringen, want het is ook nog eens goed voor je longen, tegen gewichtstoename, voorkomt bepaalde soorten kanker en voorkomt een te hoge bloeddruk. Doordat het zo goed is voor je longen en je hart wordt je conditie ook ontzettend verbeterd door touwtjespringen.

Dit is een gezondheid artikel van ik weet er alles van.

De voordelen van touwtjespringen

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij