Ik weet er alles van

Life Magazine

De wereld helpen door duurzame opties te kiezen

Dat we de wereld overbelasten, is geen verassing. Doordat de wereldbevolking in vergelijking met 40 jaar geleden verdubbeld is, vragen we veel meer van de aarde. Er moeten voldoende grondstoffen zijn voor producten en voedingsmiddelen, wat gepaard gaat met enorm veel milieuvervuiling en bodemuitputting. De massale productie heeft een enorme impact op de aarde, denk maar eens aan de plasticsoep of al het bos dat wordt weggekapt om ruimte te maken voor de vleesindustrie. Harde, weinig genuanceerde uitspraken? Misschien een beetje, maar het is tijd voor verandering en duurzaamheid. Het is tijd dat wij mensen verantwoordelijkheid nemen en kiezen voor opties die beter zijn voor het milieu, en die zijn er! In deze blog een aantal handige tips hoe wij als mensen kunnen bijdragen aan een beter milieu door duurzame oplossingen, want hoe cliché ook: alle kleine beetjes helpen.

Vervang plastic door meer duurzame materialen

Plastic is jammer genoeg geen duurzaam materiaal, het kan in veel gevallen niet gerecycled worden waardoor we overblijven met veel restafval dat zich vestigt in het milieu. Veel plastieken producten zijn gelukkig te vervangen door meer duurzame producten. Zo kun je kiezen voor een houten tandenborstel in plaats van een plastieken, kun je soap-bars gebruiken in plaats van zeep uit plastic flessen of kun je kiezen om een broodtrommel aan te schaffen van bijvoorbeeld gerecycled materiaal in plaats van elke dag je boterhammen in een zakje mee te nemen. Ook kan je meer duurzame, herbruikbare afdek foliën gebruiken in de keuken in plaats van plastic afdekfolie. Kleine aanpassingen, maar zeer effectief.

Tweedehands en tweede kans

Door tweedehands spullen aan te schaffen, zorgen we voor minder verspillen en dus uiteindelijk minder productie en minder milieubelasting. Vaak is tweedehands nog prima in orde, als het om kleding gaat is het overigens vaak nog origineel ook! Wat ook een duurzame oplossing is, is het repareren van dingen. Of het nu over kleding of apparatuur gaat, vaak gaan dingen met behulp van een kleine fix nog een hele tijd mee!

Lekker vegetarisch

Een groot deel van de ontbossing is helaas te wijten aan de productie van soja als voer voor de vleesindustrie. Hiernaast zorgt deze industrie voor een groot deel van CO2-uitstoot. Als we met z’n allen af en toe een dagje vegetarisch eten, draagt dit al enorm bij aan de totale hoeveelheid. Veranderingen hoeven niet drastisch, maar als we allemaal ons steentje bijdragen en af en toe duurzame opties verkiezen boven de niet-zo-duurzame, komen we al een heel eind! Op naar een meer duurzame planeet.

Dit is een mensen artikel van ik weet er alles van.

De wereld helpen door duurzame opties te kiezen

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij