Ik weet er alles van

Life Magazine

Eten en drinken

5 x smoothie inspiratie!

5 x smoothie inspiratie!

Nu de lente is aangebroken, de zon meer gaat schijnen en we steeds fijner weer tegemoetzien is het tijd voor smoothies! Natuurlijk kun je smoothies het hele jaar door drinken,

Waarom zijn de essentiële vetzuren eigenlijk zo essentieel?

Waarom zijn de essentiële vetzuren eigenlijk zo essentieel?

Waarschijnlijk heb je het al eens gehoord: ‘krijg je wel voldoende omega 3 binnen?’ of ‘eet je wel voldoende vette vis?’. Deze ‘omega 3’ en ‘vette vis’ horen bij de zogeheten essentiële vetzuren en heeft ons lichaam nodig omdat het lichaam dit zelf niet kan aanmaken.

Bordeaux, dé wijnstreek in Frankrijk

Bordeaux, dé wijnstreek in Frankrijk

Bordeaux, in het zuidwesten van Frankrijk, behoeft weinig introductie als een van ’s werelds beroemdste, meest prestigieuze en productieve wijnregio’s. Er zijn nauwelijks andere stadsnamen in de wijnwereld die zo makkelijk worden geassocieerd met zoveel elegantie, geweldige wijnen.

Hoe maakt men kaas?

Hoe maakt men kaas?


Als we naar Europa kijken, is Nederland het land dat de meeste kaas produceert, namelijk 800 miljoen kilo kaas per jaar. Als je weet dat er voor elke kilo kaas, 10 liter melk nodig is kun je je voorstelen hoeveel tanks vol melk er elk jaar nodig zijn om de productie waar te maken, laat staan hoeveel koeien er elke dag gemolken worden.

Winters receptje- stoofvlees, maar dan vega!

Winters receptje: stoofvlees, maar dan vega!

Wat? Stoofvlees maar dan vega? Ja, dit kan! Ik was zelf ook enorm verbaast toen ik dit voor het eerst hoorde, maar nog meer toen ik het voor het eerst proefde. Smaak, structuur, het was net echt. Af en toe wat minder vlees eten is niet moeilijk met gerechten zoals deze en omdat het langzaam kouder wordt.

Geef je lijf natuurlijke energie met deze voedingsmiddelen

Geef je lijf natuurlijke energie met deze voedingsmiddelen

Dipjes doorheen de dag zijn iets waar we allemaal wel eens mee te maken hebben. Je zoveelste kop koffie pakken om te hopen dat je weer een beetje energie krijgt is natuurlijk een optie, maar voeding kan ons beter helpen in deze kwestie. De juiste voeding bedoel ik dan.

Vitamine cocktail

Vitamine cocktail

Het recept van een fruitcocktail bestaande uit appel, kiwi, sinaasappel en ananas. Een boost van vitamines, maar ook een cocktail die bijdraagt bij het verliezen van gewicht.  Appels zijn rijk

Wat is Vino de Espumosos

Wat is Vino de Espumosos?

Vino de Espumosos is Cava uit Andalusie Cava Andalusie is de heerlijke Spaanse tegenhanger van de Franse Champagne. Het is een Spaanse schuimwijn welke ontstaan is in de Penedès wijnstreken