Ik weet er alles van

Life Magazine

Filmklassiekers die je gezien moet hebben (deel I)

Er zijn een aantal films die de titel ‘klassieker’ krijgen, als je het internet afspeurt vind je vele lange lijsten over de echte filmklassiekers. Ik heb een overzicht voor je gemaakt van toppers die je absoluut ooit eens in je leven gezien moet hebben. Scheelt een hoop zoekwerk als je de volgende keer een film wilt uitkiezen. Pak je popcorn maar en enjoy!

Silence Of The Lambs (1991)

Hannibal Lector, wie kent hem niet. Deze klassieker is gebaseerd op het boek van Thomas Harris en neemt je mee in het verhaal van een gruwelijke seriemoordenaar. Mocht je hem nog niet gezien hebben en benieuwd zijn naar een tipje van de sluier, Hannibals bijnaam is ‘Hannibal de Kannibaal’. Spannend!

Pulp Fiction (1994)

Ikzelf vind elke film van Quinten Tarantino goed, maar Pulp Fiction is wel een van mijn favorieten. Pulp fiction heeft wel veertig prijzen gekregen, waaronder ook een Oscar en een Golden Globe. De film vertelt vijf verhalen die in niet-chronologische volgorde worden getoond en is destijds geïnspireerd door pulpmagazines uit de jaren twintig tot vijftig. Pulp fiction bevat geweld, bizarre situaties en hilarische stukken en is een absolute must watch.

Forrest Gump (1994)

Deze film gaat over Forrest Gump, een sukkelige man met een lag IQ die zijn levensverhaal vertelt. Hij maakt de meest bizarre situaties mee, zonder dit te beseffen. Deze film is een goede combinatie tussen comedy en drama en is worth watching.

The Green Mile (1999)

The Green mile is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. De film gaat over een gevangenis en een bijzondere gevangene, John Coffey. Deze film is meeslepend, prachtig, ontroerend en verdrietig. Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat ik mijn tranen niet kon inhouden.

Back To The Future (1985)

In deze klassieker staat tijdreizen centraal. Nadat deel I werd uitgebracht in 1985, volgden deel II en III en ontstond de science-fiction filmtriologie. In Back To The Future zie je scholier Marty Mcfly samen met de uitvinder van de tijdmachine die ze in de film ‘Doc’ noemen. Deze film is zeer boeiend en bovendien grappig.

The Shining (1980)

De oudste en tevens laatste van deze lijst. The Shining is gebaseerd op het boek van Stephen King en is een ongelofelijk spannende thriller. Je ziet het verhaal van Jack die met zijn vrouw Wendy en zoontje Danny naar een hotel reist voor zijn baan als huisbewaarder. Aan hem de taak om te zorgen dat alles blijft werken in het hotel gedurende de winter, maar de isolatie van de rest van de wereld zorgt ervoor dat Jack langzamerhand zichzelf verliest. Deze film laat je continu op het puntje van je stoel zitten en sleept je mee gedurende de hele film, een echte aanrader.

Dit is een Muziek en Film artikel van ik weet er alles van.

Filmklassiekers die je gezien moet hebben

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij