Ik weet er alles van

Life Magazine

Filmklassiekers die je zeker gezien moet hebben (deel II)


Omdat er zoveel filmklassiekers zijn, was één blog niet voldoende om de absolute klassiekers te noemen. Daarom volgt hier deel II van filmklassiekers zie je gezien moet hebben. Enjoy!

The Godfather (1972)
The Godfather gaat over een mafia familie in New York. Don Vito Corleone staat aan het hoofd en is een absolute baas. Deze film is echt een klassieker en ik denk dat bijna iedereen hem wel kent of van gehoord heeft. De film is spannend en zit vol actie, het draait namelijk allemaal om het wreken van een moordactie in deze film. Steengoed en een echte aanrader.

Shawshank Redemption (1994)
Deze film is gebaseerd op een boek van Stephen King en gaat over een gevangenis waarbij Morgan Freeman en Tim Robbins de hoofdrolspelers zijn. De film is genomineerd voor maar liefst zeven Oscars en dit is volledig terecht. De film laat zien hoe de twee hoofdpersonen langzaam hele goede vrienden worden en ze nadenken over een plan om te ontsnappen uit de gevangenis. Meeslepend, spannend en verassend.

The Matrix (1999)
The matrix, een sciencefiction film die gaat over hacker Neo die op een dag ontdekt dat hij niet in de echte wereld, maar in een virtuele wereld leeft. Het blijkt dat bijna de gehele wereldpopulatie is uitgeroeid door kunstmatige intelligentie en dat overlevenden zijn opgesloten in een virtuele wereld, de matrix. Deze bijzonder boeiende film zit vol Bijbelse en filosofische thema’s en trekt je volledig in het verhaal.

American Psycho (2000)
Er ontbrak nog een moordlustige film in het lijstje van de klassiekers. American Psycho gaat over de welvarende bankier Patrick Bateman die het allemaal voor elkaar lijkt te hebben: hij is knap, verdiend veel geld en heeft aan vrouwelijke aandacht geen gebrek. Toch gaat er in deze man een behoorlijk geheim schuil. Hij heeft een gruwelijke hobby, namelijk het op sadistische wijze vermoorden van mensen. Een bizarre film die je een kijkje in het leven van een seriemoordenaar geeft.

Casablanca (1942)
Deze romantische dramafilm uit Amerika werd gemaakt in 1942 toen de Tweede wereldoorlog nog in volle gang was. De film speelt zich af in de Marokkaanse stad Casablanca die destijds diende als een overgangsplek voor Europeanen die het continent wilde ontvluchten. Hoofdrolspeler Rick komt in het bezit van belangrijke papieren, maar ook komt hij zijn oude jeugdliefde tegen wat zorgt voor conflict tussen plicht, liefde en geld.

Star Wars (1997 – 2019)
Wie kent het niet, Star Wars. Een sciencefiction/fantasy film met de meest bijzondere ruimteschepen, vreemdste planeten en de meest onwaarschijnlijke wezens. Het is begonnen met de eerste film in 1977, waarna er nog twee volgden en de eerste trilogie een feit werd. Hierna volgde er nog twee trilogieën en twee films van Star Wars. Het verhaal gaat over het gevecht tussen goed en kwaad, waarbij ‘the force’ een allesbepalende rol speelt. Star wars combineert humor met actie, avontuur en spanning wat het een echte must watch maakt voor iedereen. Star Wars moet je ooit gezien hebben, toch? 

Se7en (1995)
Deze spannende film gaat over detective Somerset, gespeeld door Morgan Freeman en zijn opvolger David Mills, gespeeld door Brat Pitt. De twee moeten samenwerken om een aantal gruwelijke moordzaken op te lossen. De seriemoorden zijn geïnspireerd door de zeven zonden. Deze film laat je zitten op het puntje van je stoel en de spanning is om te snijden de hele film. Voor wie van spanning houdt, is dit een echte aanrader.

Jumanji (1995)
Deze film is gebaseerd op een kinderboek en gaat over het spel Jumanji. Alan en Sarah, de twee hoofdrolspelers vinden het spel en besluiten het te spelen. Al gauw komen ze erachter dat het spel vervloekt is en over bovennatuurlijke krachten beschikt. De film is leuk om met het hele gezin te kijken en mocht je nog niet genoeg Jumanji gezien hebben, er is in 2019 een nieuwe versie uitgebracht: Jumanji: The Next Level.

Filmklassiekers die je zeker gezien moet hebben

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij