Ik weet er alles van

Life Magazine

Geef je lijf natuurlijke energie met deze voedingsmiddelen

Dipjes doorheen de dag zijn iets waar we allemaal wel eens mee te maken hebben. Je zoveelste kop koffie pakken om te hopen dat je weer een beetje energie krijgt is natuurlijk een optie, maar voeding kan ons beter helpen in deze kwestie. De juiste voeding bedoel ik dan. Er bestaan een aantal voedingsmiddelen in het bijzonder die bijdragen aan veel energie en vol goede voedingsstoffen zitten. In deze blog bespreek ik er een aantal, zeg die dipjes voortaan maar gedag!

Fruit als booster

Natuurlijk is deze voor de hand liggend, maar daarom niet minder belangrijk. Fruit zit vol vitaminen, vezels en natuurlijke suikers. Hiernaast zitten er in een aantal fruitsoorten antioxidanten die ontstekingen en verouderingen tegengaan in ons lichaam. Bosbessen bijvoorbeeld! Sinaasappelen zitten bomvol vitamine C wat je tot wel twee uur energie geeft, bananen zitten vol energie en bevatten hiernaast ook nog eens veel vezels waardoor je langer vol blijft. Neem fruit als snack tussen het werk door, lekker en goed voor je. (extra tip: eet de sinaasappel in zijn geheel op, dan krijg je ook alle vezels mee)

Langzame, complexe koolhydraten

Koolhydraten kunnen simpel en complex zijn, simpel houdt in dat ze snel worden afgebroken door het lichaam. Complexe koolhydraten duren langer om te verteren, waardoor dit een meer stabieler energielevel geeft. Snelle koolhydraten vinden we in witbrood, witte rijst en witte pasta’s. Wanneer je kiest voor volkorenbrood, bruine rijst of bijvoorbeeld quinoa zal je merken dat je energielevel een stuk langer op peil blijft!

Peulvruchten

Peulvruchten bestaan uit proteïne en complexe koolhydraten, hiernaast bevatten ze veel vezels waardoor je lang voldaan blijft én je energielevel behoud. Peulvruchten zijn heerlijk door een salade, of los te eten bij je gerecht.

Zoete aardappel

Dit leek misschien eerst een grote hype, maar zoete aardappel zit vol goede voedingsstoffen. Zo bevat het vitamine C en ijzer. Ook zijn de koolhydraten complex, waardoor je lichaam er lang iets aan heeft. Zoete aardappel is bovendien ook een alleskunner. Je kunt zoete aardappel verwerken in salades, puree, of je kunt plakjes zoete aardappel beleggen met pindakaas en yoghurt. Zoete aardappel gaat goed samen met bijna met alles, veel te ontdekken dus!

Noten en zaden

Dit is heerlijk als snack! Noten en zaden bevatten veel proteïne en gezonde vetten en geven langdurig energie af, super handig dus om te eten tussen je werk door. Hiernaast is het makkelijk om deze mee te nemen naar je werk toe, win-win dus.

Dit is een Eten & Drinken artikel van ik weet er alles van.

Geef je lijf natuurlijke energie met deze voedingsmiddelen

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij