Ik weet er alles van

Life Magazine

Gemeente Aa en Hunze

Drentse gemeente Aa en Hunze

De gemeente Aa en Hunze ligt in het Drentse veengebied. De gemeente bestaat uit twee delen, die wordt gescheiden door De Hondsrug. De ruim 25.000 inwoners wonen verspreid over de 35 dorpen. Het gemeentehuis is gevestigd in Gieten, die met ruim 5.000 inwoners de meeste bewoners van de gemeente Aa en Hunze telt. 

Natuurgebied De Hondsrug

De Hondsrug is een 70 kilometer lang uitgestrekt natuurgebied tussen Emmen en Groningen. De Hondsrug is het enige UNESCO Global Geopark in Nederland, waardoor het jaarlijks veel bezoekers naar Oost-Drenthe trekt. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden, winkelen en musea bezoeken. Al met al is het zeker de moeite waard om hier een dag naar toe te gaan. Een dag in het natuurgebied De Hondrug is indrukwekkend.

Wat is er te doen in Aa en Hunze?

Verspreidt in de gemeente liggen 12 hunebedden, daarnaast vind je in de omgeving van Anloo veel grafheuvels. In het Drentse Grolloo bevindt zich een outdoor klimpark. Over 1,2 hectare bos liggen vijf uitdagende parcours uitgestippeld. Klim tussen de bomen door en roetsjt vervolgens via de 131 meter lange kabelbaan naar beneden. Het park is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. 

In de bosrijke omgeving van Eext ontmoet je kabouters in het Rijk der Kabouters. Midden in de bossen tussen de dorpen Anloo en Eext ligt het coniferenpark het Pinetum, met bomen zoals lariks, fijnsparren en grove dennen. In het hart van Ekehaar, vlakbij de Drentse hoofdstad Assen, kun je in een landelijke boerderij terecht voor een theatervoorstelling. Ze geven hier ook kleine concerten en muzikale workshops. 

Neem de taxi naar één van de dorpen van de gemeente Aa en Hunze, zoals Amen, Annen, Annerveenschekanaal, Bareveld, Deurze, Gasselte, Gasteren, Nieuwediep, Rolde en Schoonloo. 

Culinair hoogtepunt

Ieder jaar organiseert de gemeente “Culinair Aa en Hunze”. Een culinair evenement waaraan verschillende lokale restaurants deelnemen. Tegen een kleine vergoeding kun je diverse gerechten eten, die bereid zijn met lokale ingrediënten. Laat je ’s avonds thuisbrengen door de taxi, zodat jij een heerlijk glas wijn bij het eten kan nemen. 

Het onderwerp Gemeente Aa en Hunze is speciaal geschreven voor Ik weet er alles vanIk weet er alles van is een life magazine voor elke dag.

Gemeente Aa en Hunze

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij