Ik weet er alles van

Life Magazine

Gent, de ideale stad voor een dagje uit

Gent, een bijzondere stad die barst van de historie, boeiende architectuur en vele parken. Niet voor niks dat deze stad de bijnamen ‘historisch hart van Vlaanderen’, ‘Europees best bewaarde geheim’ en ‘een stad van alle tijden’ heeft gekregen. Omdat Gent zo veel verschillende aspecten heeft, is het dan ook de ideale stad voor een dagje uit. In deze blog een aantal dingen die je zeker niet mag missen als je een bezoekje brengt aan deze stad gelegen in Oost-Vlaanderen.

Historisch centrum

Het historisch centrum van Gent heeft Belfort als centraal punt. Het Gentse Belfort staat symbool voor de onafhankelijkheid van de stad en bezit een grote klok. Belfort is gelegen op het Sint-Baafsplein en maakt deel uit van de beroemde Gentse torenrij. De andere twee torens horen bij de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal, beide ook leuk om te bezoeken. Hiernaast bevat het historisch centrum andere mooie gebouwen en straatjes waardoor je uren kunt wandelen door de stad, bovendien vind je hier ook veel leuke terrasjes en cafeetjes.

Graslei en korenlei

Vroeger bekend om de handelsactiviteiten, tegenwoordig een plek waar je kunt genieten aan het water. De gras- en korenlei vind je vlak bij de Korenmarkt en is omringt door terrasjes. Aan beide zijde van het water vind je de zogenaamde Schippershuizen, deze behoorden vroeger toe aan de schippers verantwoordelijk voor de handel. Leuk detail: je ziet ankers en dolfijnen als je naar de gevel kijkt. De brug die zich hier vlakbij bevindt heet de Sint-Michielsbrug en het leuke van deze brug is het uitzicht. Je kunt hier namelijk de torenrij in zijn geheel zien!

Het graffitistraatje

Dit is ontstaan vanuit een tijdelijk project tijdens de Gentste feesten, maar is nooit meer weggeweest uit Gent. Dit straatje is een canvas voor street-art. Artiesten kunnen hier de mooiste tekeningen achterlaten. Af en toe wordt alles egaal gemaakt, zodat er ruimte is voor nieuwe kunstwerken. Door dit straatje lopen is te gek en mag je zeker niet missen als je in Gent bent. Je vindt dit straatje in de Werregarenstraat.

Het gravensteen

Het gravensteen is een middeleeuwste burcht wiens geschiedenis teruggaat tot de Romeinse bezetting. Het gravensteen geeft je een kijkje in de riddercultuur van de 12e  eeuw. Hiernaast vind je er een unieke verzameling aan foltertuigen. Je kunt hier een audiotour doen om alles te halen uit je bezoek aan deze burcht. Je kan met je iPhone 13 prachtige foto’s maken.

Gent heeft nog veel meer te bieden dan beschreven in deze blog. Het is een historische stad met vele moderne componenten en is geschikt voor jong en oud. Wanneer ga je je trip plannen? Lees ook over Bordeaux of Piemonte, lekker op reis en dagjes uit.

Dit is een dagje uit artikel van ik weet er alles van.

Gent, de ideale stad voor een dagje uit

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij