Ik weet er alles van

Life Magazine

Gezondheid

Heb je al gehoord van de cafeïne detox

Heb je al gehoord van de cafeïne detox?

Koffie, wat zouden we zonder moeten? De heerlijke geur in de ochtend, de warmte die je ochtendhumeur doet verdwijnen en de alertheid die toeneemt bij elke slok: fantastisch. De gemiddelde

Lezen is gezond, feit of fabel

Lezen is gezond, feit of fabel?

Van een aantal dingen is met honderd procent zekerheid te zeggen dat ze goed zijn voor de gezondheid, zo dragen gezonde voeding, voldoende beweging en voldoende slaap bij aan een

Detox Risks

De risico’s van ontgiften

Kortdurende “detox kuren” en “detox diëten” hebben zelden langdurige resultaten en kunnen je in feite zieker maken dan voorheen. Maar zelfs als ze niet werken, kan het zoeken naar sluiproutes

rugpijn zwangerschap

Rugklachten zwangerschap, tips voor verlichting

Rugklachten zwangerschap verdient de aandacht. Tips en oplossingen zoals een goede lichaamshouding en lichaamsbeweging tot aanvullende therapieën. Overweeg de volgende zeven methoden om rugpijn tijdens de zwangerschap te verlichten. Rugpijn is

Rugpijn na bevalling voorkomen

Bijna 50% van de nieuwe moeders ervaart de pijn in de eerste paar maanden na levering pijn. Er zijn veel manieren om het ongemak te verlichten, inclusief het nemen van een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen. Een warm bad kan helpen om gespannen spieren te ontspannen, evenals een professionele massage. Een bed met verschillende kussens biedt extra ondersteuning. Als je baby nog in de baarmoeder zit, probeer dan met je voeten te zitten. Vermijd het dragen van hoge hakken een tijdje, omdat dit een lage rugpijn kan veroorzaken.

Waarom zijn de essentiële vetzuren eigenlijk zo essentieel?

Waarom zijn de essentiële vetzuren eigenlijk zo essentieel?

Waarschijnlijk heb je het al eens gehoord: ‘krijg je wel voldoende omega 3 binnen?’ of ‘eet je wel voldoende vette vis?’. Deze ‘omega 3’ en ‘vette vis’ horen bij de zogeheten essentiële vetzuren en heeft ons lichaam nodig omdat het lichaam dit zelf niet kan aanmaken.

Hoe blijf je gemotiveerd om af te vallen?

Hoe blijf je gemotiveerd om af te vallen?

Het begin is vaak makkelijk, je zit vol motivatie, hebt doelen gesteld en barst van de energie om het deze keer echt vol te houden. Toch mislukt het na een paar weken, dat afvallen. Je valt terug in oude patronen en verliest langzaam de motivatie.

Een koude douche, goed voor de gezondheid?

Een koude douche, goed voor de gezondheid?


Een koude douche, klinkt niet direct als iets comfortabels. Je hoort het tegenwoordig steeds vaker, een koude douche nemen om je gezondheid te boosten. Niet alleen een koude douche is populair, ook de ijsbaden zie je steeds vaker terug.

Tips om stress te verminderen

Tips om stress te verminderen

De cijfers liegen er niet om als we kijken naar hoeveel mensen stress ervaren. Zo ervaart het merendeel van de Nederlandse bevolking werk gerelateerde stress en heeft ruim 1,3 miljoen mensen last van burnout-klachten. Stress is niet te voorkomen en soms hebben we zelfs stress nodig om te kunnen presteren, maar de ene stress is de andere stress niet.

Tips om je immuunsysteem te boosten

Tips om je immuunsysteem te boosten

Immuunsysteem, je persoonlijke defensiemechanisme als het om ziekte gaat. Dit sterke systeem maakt een groot deel uit van ons lichaam, is bijzonder efficiënt en bovendien indrukwekkend. Omdat het woord ‘immuunsysteem’ nog nooit zoveel is genoemd als de afgelopen twee jaren en men weet dat een goed werkend immuunsysteem bijdraagt aan het afweren van ziekte.

De voordelen van naar de sauna gaan

De voordelen van naar de sauna gaan

Rust, warmte en zweten. Deze drie woorden komen direct bij me op als ik denk aan naar de sauna gaan. Hoewel de meeste mensen dit puur doen voor ontspanning, heeft het nog vele andere gezondheidsvoordelen die ik in deze blog voor je op een rijtje zet.

Pre- en probiotica, echt nuttig of een grote marketingtruc?


Pre- en probiotica, echt nuttig of een grote marketingtruc?


Grote kans dat je het wel eens hebt zien staan op een verpakking, het wel eens in een reclamespotje gezien of gehoord hebt of iemand erover hebt gehoord: pre- en probiotica in voedingsmiddelen. Deze stoffen zouden bijdragen aan een goede darmflora, maar is dit echt het geval?

Waarom je als sporter genoeg eiwitten nodig hebt

Waarom je als sporter genoeg eiwitten nodig hebt


Je kent vast iemand in je omgeving die fanatiek naar de sportschool gaat en het regelmatig heeft over proteïne shakes, eiwitrepen en over genoeg eiwitten binnenkrijgen. De gemiddelde mens weet dat wie veel traint, ook meer eiwitten nodig heeft.

De werking van Vitamine B

De werking van Vitamine B

Vitamine B speelt een cruciale rol bij het behouden van een goede gezondheid en welzijn. Bij een gezond lichaam heeft vitamine B direct invloed op uw energieniveau, hersenfunctie en cel metabolisme. Deze vitamine helpt infecties te voorkomen.

Met Pilates afvallen

Met Pilates afvallen

Pilates verbetert je lichaamshouding Pilates is een geliefde sport die je in volledige rust kunt beoefenen. Het is effectief voor het opbouwen van de spiermassa en het verbeteren van je

Tips om te stoppen met snoepen

Tips om te stoppen met snoepen

Vrijwel iedereen wil wel eens een beetje afvallen en het belangrijkste om dan op te letten is de voeding. Eet je wel gezond? Hoewel het slecht voor ons is, kunnen

Autisme

Autisme

Autisme is een ontwikkelingsstoornis die bij slechts 1 procent van de bevolking in Nederland voorkomt. Bij mensen met autisme gaat het neurologisch proces anders dan bij andere mensen

De voordelen van touwtjespringen

De voordelen van touwtjespringen

Afvallen is iets wat genoeg mensen wel graag zouden willen, maar dit is lang niet altijd even makkelijk. Cardio wordt vaak gezien als iets wat vrij saai of eentonig is.

ADHD | Wat is ADHD? | Hoe herken je ADHD? | Ik weet er alles van

ADHD

Voor veel ouders kan het lastig zijn om ervoor te zorgen dat hun kind rustig is of zich blijft focussen op het schoolwerk. Er zijn ook veel volwassenen bijvoorbeeld die snel zijn afgeleid.

De fabels van afvallen

De fabels van afvallen

Vrijwel iedereen wil op een gegeven moment in hun leven graag wat gewicht of overtollig vet verliezen. Ze kunnen zijn aangekomen doordat ze niet hebben gesport, de feestdagen zijn net geweest of ze hebben ongezond gegeten als gevolg van drukte en stress.

Afvallen met Intermittent fasting

Afvallen met Intermittent fasting

Intermittent fasting is een trendy manier van diëten. Het is geen standaard dieet, maar een eetpatroon met perioden van vasten en eten. Afvallen door je eetpatroon te veranderen.