Ik weet er alles van

Life Magazine

Het positieve effect van huisdieren

Er zijn ontzettend veel mensen die huisdieren hebben. Huisdieren zijn extra gezelschap die er altijd voor je zijn en onvoorwaardelijk van je zullen houden. Het is altijd leuk om met de hond te spelen of om de konijnen te aaien, maar wist je dat het hebben van huisdieren ook een positief effect op jou heeft? Huisdieren verbeteren de kwaliteit van jouw leven en brengen allerlei voordelen voor jou met zich mee.

Huisdieren helpen obstakels te overkomen

Vooral voor mensen met psychologische problemen, zoals PTSS bijvoorbeeld, zijn huisdieren heel handig. Dankzij huisdieren lukt het mensen weer om hun emoties te plaatsen en hebben ze iets wat betekenis aan hun leven geeft. Er zijn zelfs honden die getraind zijn in het opmerken van problemen bij mensen met diabetes. Op deze manier helpen huisdieren dus niet alleen bij je mentale gezondheid, maar ook bij je lichamelijke gezondheid.

Huisdieren maken je gelukkig

Door jouw huisdier gezond en gelukkig te zien, maakt jouw lichaam extra dopamine en serotonine aan. Deze hormonen zorgen ervoor dat jij je gelukkig voelt. Daarbij verminderen ze ook het hormoon in je lichaam dat zorgt voor stress, waardoor jij je kalmer zal voelen. Als laatste zorgt het aaien van een huisdier, ligt aan het dier natuurlijk, ervoor dat jij je minder verdrietig voelt.

Huisdieren zorgen voor een langer leven

Door het uitlaten van je hond of het verschonen van het konijnenhok bijvoorbeeld krijg jij ook meer beweging. Dit soort activiteiten zorgen dat jouw bloedsomloop wordt geactiveerd. Zo word je niet alleen fitter, maar heb je ook minder kans op sommige ziekten en aandoeningen.

Huisdieren verbeteren je immuunsysteem

Door een huisdier te hebben, al helemaal als je nog jong bent, kom je allerlei allergenen en ziekteverwekkers tegen, waardoor je immuunsysteem gevoeliger wordt. Op deze manier loop je minder risico op bepaalde allergieën. Dit werkt echter wel echt het beste als je al op een jonge leeftijd hieraan wordt blootgesteld.

Huisdieren laten je minder eenzaam voelen

Wanneer je een huisdier naast je hebt, zal je je minder snel en minder vaak eenzaam voelen. Je hebt namelijk een dier dat altijd bij je is, waardoor je nooit alleen zal zijn. Zo voel je je minder snel eenzaam. Ook kunnen huisdieren voor meer sociale contacten zorgen. Bijvoorbeeld bij het uitlaten van de hond zal je andere mensen tegenkomen. Al helemaal wanneer je regelmatig hetzelfde park bezoekt, zal je mensen vaker tegen komen en zo kun je makkelijk nieuwe sociale contacten opbouwen. Huisdieren helpen dus ook isolatie te voorkomen.

Dit is een dieren artikel van ik weet er alles van.

Het positieve effect van huisdieren

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij