Ik weet er alles van

Life Magazine

Houd je huid zacht en gezond door te scrubben

De huid is het grootste orgaan van het lichaam. De huid een orgaan, wat? Dit wist ik ook nog niet. De huid vormt de eerste en bovendien belangrijkste bescherming van onze ingewanden. Dit is dan ook een van de redenen om goed voor onze huid te zorgen. Een manier om je huid gezond te houden is door de huid te scrubben. Met het scrubben haal je dode huidcellen weg en stimuleer je de huid nieuwe cellen te maken. Hoe dit precies in zijn werk gaat en waarom we zo goed voor onze huid moeten zorgen, lees je in deze blog.

Het effect van scrubben op de huid

Scrubben betekent eigenlijk het verwijderen van dode huidcellen. Dit kun je doen met een scrub: een vloeistof of crème met hierin grove korrels, of met een scrubhandschoen. Tijdens het scrubben heb je als doel je huid te vernieuwen, door hier over te wrijven. Om goed uit te kunnen leggen wat er gebeurt, moet ik je eerst iets vertellen over de opbouw van de huid. Onze huid bestaat uit drie lagen, de opperhuid (epidermis), de lederhuid (dermis) en het bindweefsel hieronder (hypodermis). De huid wordt continu vernieuwd. In de opperhuid worden continu nieuwe cellen aangemaakt, die de oude cellen naar boven duwen. De oude cellen worden langzaam verhard, wat de buitenste laag van onze huid is. Doordat deze laag continu vernieuwd wordt, laten we huidschilfers los. Door deze te verwijderen, helpen we het lichaam een handje mee en zorgen we voor de stimulatie van celgroei.

Bijkomende voordelen

Het scrubben van de huid heeft meer voordelen dan het vernieuwen van cellen, zo zorgt het onder andere voor
 

  • een stralende en zachte huid
  • het verhelderen van de huidteint
  • het voorkomen van ingegroeide haartjes
  • het verwijderen van mee-eters 
  • het verbeteren van de textuur van de huid

Scrub tips

Wil je zelf beginnen met scrubben? Begin dan met een milde scrub en scrub niet te hard. We willen enkel de dode huidcellen verwijderen, niet de nieuwe. Neem de tijd voor je scrubritueel, het kan erg ontspannen zijn. Begin bij je voeten en werk richting je hart, dit stimuleert de doorbloeding. Ben je klaar? Gebruik dan een bodylotion om je huid extra te verzorgen. Als laatste zou ik je willen adviseren om voor je gezicht een andere scrub te gebruiken dan die je gebruikt voor je lichaam. De huid op ons gezicht is een stuk dunner en bovendien gevoeliger dan de huid op de rest van ons lichaam. Door een te harde scrub te gebruiken op het gezicht, kan je je huid beschadigen. Oja, na het scrubben kan de huid wat rood worden, dit is niet erg! Enkel een teken dat je lichaam goed gescrubd is. Veel plezier!

Houd je huid zacht en gezond door te scrubben

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij