Ik weet er alles van

Life Magazine

Huis kopen in Andalusie

Huis kopen Andalusie 

Een huis kopen Andalusie is een droom die ook werkelijkheid kan worden. Een droomhuis in Spanje, een appartement aan zee, een finca kopen Spanje of een vakantiehuis Spanje kopen. De regio Andalusie is een gewilde plek aan de Costa del Sol. Een huis kopen Zuid-Spanje daar dromen veel mensen van. Je vakantie doorbrengen aan de prachtige kust aan de Middellandse zee of in het wonderschone binnenland van Andalusie. 

Een vakantiehuis Spanje kopen is een goede investering. Ten eerste kan je heerlijk jouw vakantie Andalusie vieren. Ten tweede is het een goede investering. Je kan jouw prachtige finca met boomgaarden of penthouse in Malaga verhuren. En later als je met pensioen bent overwinteren in het heerlijke warme Andalusie. Of trek de stoute schoenen aan en maak permanent wonen in Spanje werkelijkheid. 

Huis kopen Zuid Spanje

Huis kopen Zuid Spanje bied je vele voordelen. Naast het goddelijke klimaat heeft Andalusie veel te bieden. Zoals prachtige oude steden met vele bezienswaardigheden Andalusie. Sfeervolle witte Spaanse dorpjes in de bergen, uitgerekte kustlijn van de Costa del Sol, de Sierra Nevada voor de wintersport, culturele feesten, uitgestrekte natuurgebieden en een smaakvolle Andalusische keuken. Door een 2e huis kopen Spanje kan je hier eindeloos van genieten. 

Huis in Spanje kopen nabij een grote stad, zodat je kan genieten van de Spaanse rust bij je vakantiehuis Andalusie en het vermaak van de mooie steden. Zoals Malaga, Granada, Sevilla en Cordoba. Geniet van de schilderachtige Spaanse plaatsjes in de provincie Malaga, zoals Nerja, Competa en Frigiliana. Deze regio heeft minder hoogbouw dan bijvoorbeeld de westelijke Costa del Sol. Met plaatsen als Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Mijas en Marbella. De huizen prijzen liggen in het binnenland vaak iets lager dan aan de kustlijn. 

Huis kopen Costa del Sol

Een huis kopen in Andalusie verloopt anders dan in Nederland of België. Het is daarom verstandig om een expert in Spanje Andalusie in te schakelen die jouw helpt om jouw droomhuis Spanje te vinden. Met een makelaar en advocaat in de hand voorkom je onaangename verrassingen. Het proces wat komt kijken bij huis kopen Costa del Sol verschilt enorm van Nederland. Je wilt een veilige aankoop doen zonder schulden die op jouw Casa Andalusie liggen. 

Je hebt je droomhuis Spanje gevonden. Laat een advocaat een juridisch onderzoek doen alvorens je overgaat op een huis kopen in Andalusie. De legaliteit van het huis in Spanje is van essentieel belang. Dit geldt voor alle soorten woningen. Een appartement in de hoofdstad Andalusie, een finca op het platteland van Jaen of een woning in een afgesloten urbanisatie in Cadiz. Een huis in Spanje kopen is wellicht één van de belangrijkste keuzes in je leven. Neem daarom de tijd om te begrijpen wat je koop en tegen welke voorwaarden.

Nederlandse makelaar Spanje

Bij een huis in Andalusie kopen adviseren wij een goede makelaar in de hand te nemen. Wil je in je eigen geholpen worden kan dat via een Nederlandse makelaar Spanje. Deze zijn volop te vinden in de regio Andalusie. Een goede Nederlandse makelaar Spanje heeft ruimte ervaring en kent de markt voor een huis in Andalusie kopen. Je ontkomt bij een aankoop makelaar niet aan zijn commissie. Dit is doorgaans 5% van de verkoopwaarde van het huis. In Andalusie moet je voor de kosten koper en overdrachtsbelasting (ITP) rekenen op 11 tot 12%.

Laat altijd een juridisch onderzoek verrichten door een onafhankelijke advocaat. Een makelaar zal het je ook aanbieden, echter is hij partijdig want hij wil het huis in Andalusie aan jou verkopen. Middels een reserveringscontract van de makelaar wordt jouw droomwoning Casa Andalusie van de markt gehaald. De overdracht nadert. Huis in Andalusie kopen is eigenlijk standaard gemeubileerd. Wil je zeker weten dat je bepaalde meubels erbij koopt, laat dan een meubellijst opnemen in het koopcontract.

Spaanse notaris

Er wordt veel vastgoed Spanje Andalusie te koop aangeboden. Als jij eenmaal tezamen met jouw Nederlandse makelaar Spanje een woning in Malaga of appartement in Granada hebt gevonden, wordt het koopcontract opgemaakt. Vervolgens ga je naar de Spaanse notaris die de volmacht, eigendomsakte en testament tijdens de aankoop faciliteert. De notaris in Spanje controleert de identiteit van de betrokkenen en maakt een reservering in het Eigendomsregister. 

Let op, de Spaanse notaris is niet verantwoordelijk voor legaliteit, schulden, belasting achterstanden die op het onroerend goed rusten. Dit is de taak van de advocaat om dit van tevoren voor je uit te zoeken om vervolgens juridische of fiscale probleem bij de aankoop te voorkomen. De advocaat van de verkoper kiest normaal gesproken de notaris uit waar de koopakte passeert. Na de ondertekening kan drink je een heerlijke Cava Andalusie om dit mooie moment te vieren. 

Huis in Spanje kopen

Je wilt een woning kopen Andalusie om te genieten van het Spaanse leven. Of om je vakanties met familie en vrienden door te brengen. Een huis in Spanje kopen is altijd al wat je gewild hebt. Denk van te voren na wat voor soort huis in Andalusie je graag wilt kopen. Een woning kopen Andalusie in moderne stijl of wil je liever een authentieke finca kopen Spanje. Het aanbod voor een huis in Spanje kopen Andalusie is groot. Het is handig als je al wat parameters voor jezelf hebt uitgezocht, waar de makelaar mee aan de slag kan. 

Een woning op de begane grond met openslaande deuren naar de tuin. Minimaal 2 slaapkamer 2 badkamers, een ruime keuken en een gemeenschappelijk zwembad. Of zoek je een villa of casa Andalusie met een panoramisch uitzicht op zee of een prachtig uitzicht over het hele centrum van de stad Sevilla. Met privé zwembad of een jacuzzi. Leg je eisen neer bij de makelaar zodat hij of zij gericht voor je kan zoeken voor in huis in Andalusie.

Koopwoning Spanje Andalusie

Bij een huis kopen Spanje doorloop je een aantal stappen. Het aankoopproces van jouw koopwoning Spanje Andalusie kan variëren van 14 dagen tot ruim een jaar. Met aankoopproces wordt bedoeld het moment van reservering via de makelaar tot het passeren van de koopakte bij de notaris. Gemiddeld ligt het aankoopproces tussen de twee en vier maanden. Grofweg doorloop je de volgende stappen bij huis kopen Spanje Andalusie: 

1. De voorbereidingsfase: budgetbepaling, uitkiezen van makelaar en advocaat.
2. Bezichtigen: de makelaar regelt de bezichtigen voor huis kopen Andalusie.
3. Bieden op de uitgekozen woning en mondelinge prijs overeenkomst.
4. Ondertekening van het reservering contract bij de makelaar: inclusief betaling van een kleine reserveringssom.
5. Juridisch onderzoek door de advocaat: rusten er schulden op het huis, is het huis legaal.
6. Ondertekening voorlopig koopcontract van advocaat: inclusief aanbetaling van 10%.
7. Notaris: ondertekening van de eigendomsakte bij notaris en de eindbetaling.
8. Na de koop: advocaat regelt de registratie in het kadaster, de belastingaangiftes woning en eventueel overzetten van de service contracten, zoals water, elektra en IBI belasting.
9. Eventueel ondertekenen Spaans testament bij de advocaat en eventuele aanvraag voor verhuur licentie. Indien je het Spaanse huis wilt verhuren. 

Dit is een huis artikel van ik weet er alles van.

Huis kopen in Andalusie

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij