Ik weet er alles van

Life Magazine

Injectables voor een frisse uitstraling

Injectables voor een jongere en frisse uitstraling

Injectables zijn een gemakkelijke en veelzijdige manier om het gezicht te liften, strakker en glad te maken. Een mooi resultaat zonder er overdreven uit te zien. De rimpels bij oudere patiënten verdwijnen tijdelijk en de komst van fijne lijntjes bij jongere patiënten wordt vertraagd. Botox en fillers zijn de meest populaire niet-invasieve behandelingen in Nederland. 

Voor het zetten van injectables hoef je niet onder narcose en er komt geen snee aan de pas. Met behulp van een dunne naald wordt vloeistof onder de huid aangebracht. Je hoeft geen chirurgische ingreep te ondergaan als je injectables besluit te nemen.

Een behandeling met injectables zorgt voor een jongere en frissere uitstraling. Hoe komt het dan dat we nog steeds uitdrukkingsloze, chagrijnige vrouwen zien met onnatuurlijke gezwollen lippen? Hoe kun je een injectie krijgen zonder dat het er nep, uitdrukkingsloos of gewoon overdreven uitziet? Hierbij een aantal tips waar je op kan letten wanneer je een injectables behandeling overweegt. 

Start met een kleine behandeling

Een kleine eerste behandeling is een goede manier om erachter te komen hoe goed je lichaam reageert op een injectie. Begin daarom met het behandelen van slechts één gebied. Bijvoorbeeld je injectables voor kraaienpootjes of de voorhoofd lijnen. Op deze manier kun je zien of het resultaat ook aan je verwachtingen voldoet. 

Wanneer het gewenste resultaat niet helemaal is behaald, kan in overleg met je cosmetische arts een verder behandelplan met injectables worden opgesteld. Geef Botox minimaal één tot twee weken de kans voordat je voor een volgende behandeling gaat. Botox heeft namelijk 14 dagen de tijd nodig om zijn goede werking te doen. Na twee weken is het volledige resultaat zichtbaar. 

Filler is een natuurlijke rimpelvuller op basis van hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof. Een filler kan je lippen of wangen ook meer volume geven. Je huid ziet er strak, maar wel natuurlijk uit. Botox verslapt de spier, waardoor rimpels tijdelijk verdwijnen of minder zichtbaar zijn. Je huid ziet er fris en ontspannen uit.

Ga niet naar zomaar naar een kliniek

Het gaat om jouw uiterlijk, vertrouw daarom alleen een ervaren en gecertificeerde cosmetische chirurg met jouw uiterlijk. Kijk of de arts ook gespecialiseerd is niet-invasieve behandelingen, zoals injectables. 

Voor de meest natuurlijk ogende en beste resultaten, is het van belang dat de chirurg opgeleid is voor gezichtsanatomie. Daarnaast moet de arts uiteraard ook ervaring hebben met de grote diversiteit aan injecteerbare producten die op de markt verkrijgbaar zijn. 

Dit betekent dat niet iedere cosmetische arts bij u in de buurt aan deze criteria zal voldoen. Kennis en ervaring spelen een grote rol bij de diverse injectie technieken. Controleer altijd of de arts is ingeschreven in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). 

Medische behandelingen met een risico mogen alleen uitgevoerd worden door artsen die kennis- en kunde bekwaam zijn. Zij zijn ingeschreven in het BIG-register. Bijvoorbeeld schoonheidsspecialisten staan niet in geschreven en mogen daarom ook géén injectables geven. 

Vermijd prijsknallers

Injectables zijn een redelijke goedkope manier om je uiterlijk te verjongen, zonder dat daar een heel hoog prijskaartjes aan is verbonden. 

Wanneer je beslist om botox of een filler te plaatsen, laat je dan niet beïnvloeden door een prijs die te mooi is om waar te zijn. Klinieken die zonder vergunning injectables aanbieden, gebruiken vaak geen goede producten om zo de prijs laag te houden en hun winst hoog. 

Niet-gereguleerde producten zijn buitengewoon gevaarlijk en voldoen niet aan de strenge normen van het Amerikaanse FDA (Food & Drug Administration).

Er zijn talloze verhalen van vrouwen die een zeer goedkope injectable behandeling hebben ondergaan, waarvan het mooie resultaat is uitgebleven. Het gevolg is beschadigd weefsel, littekens en soms kan een slechte kwaliteit injectable zelfs dodelijk zijn. 

Het gaat om je gezondheid, dus wees daar voorzichtig mee. Sla de prijsknallers over en ga naar een kliniek die goed staat aangeschreven en een BIG-registratie heeft. 

Bekijk de foto’s van voor en na de behandeling

Foto’s zijn de beste manier om de resultaten van een cosmetische behandeling te beoordelen. Zoek iemand die een verglijkbaar uiterlijk heeft als jij en die voor hetzelfde probleem is behandeld. Bekijk de foto’s van voor de behandeling en de foto’s van het resultaat na de behandeling. 

Bijvoorbeeld als je een 40-jarige vrouw bent met dunner wordende lippen, zoek dan naar een vergelijkbare patiënt en de resultaten die zij heeft bereikt met een specifieke lipvuller. 

Belangrijk is om de foto’s van de kliniek die jij hebt uitgekozen te bekijken. Niet iedere praktijk gebruikt dezelfde producten voor de fillers en Botox behandelingen. 

Wanneer een kliniek niet veel voor en na foto’s beschikbaar heeft, moet je je afvragen waarom dit is. Het kan betekenen dat de arts nog onervaren is of niet veel blije patiënten heeft gehad die vervolgens bereid zijn hun resultaten te delen.

Het eerste consult

Het eerste consult met de cosmetische chirurg mag niet aanvoelen als een verkooppraatje. De arts geeft je informatie over de behandeling en beoordeelt jouw huid- en gezichtsvorm. Er wordt met je doorgenomen wat de behandeling inhoudt om bijvoorbeeld je rimpels te verwijderen, de fijne lijntjes op te vullen of je huid glad te strijken. Altijd moet het resulteren in een natuurlijk uiterlijk. 

Tijdens het intake gesprek kun je ook vragen stellen over de injectables behandeling. Stel bijvoorbeeld vragen over de achtergrond van de cosmetische arts, wat je kunt doen als je niet tevreden bent met het resultaat of welke nazorg ze hebben. Laat je altijd goed informeren voordat je uiteindelijk overgaat tot een botox- of fillerinjectie.

Betrouwbare kliniek voor injectables

Het is dus van belang dat je een goede en betrouwbare kliniek uitzoekt waarvan de cosmetische arts is ingeschreven bij het BIG-register. Probeer altijd eerst een kleine behandeling, zoals de kraaienpootjes vullen. Wantrouw altijd té goedkope prijzen. 

Bekijk daarnaast de foto’s van voor en na de behandeling bij de kliniek, zodat je een idee krijgt van de resultaten. Laat je goed informeren en stel vragen bij een eerste consult met je cosmetisch arts. 

Het onderwerp Injectables is speciaal geschreven voor Ik weet er alles vanIk weet er alles van is is een life magazine voor elke dag.

Injectables voor een frisse uitstraling

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij