Ik weet er alles van

Life Magazine

Klassieke facelift versus facelift zonder operatie

Wanneer je gezicht tekenen van veroudering beginnen te vertonen, kan je overwegen om een klassieke facelift te ondergaan. Je wilt er weer stralend en strakker uitzien, zonder de lijntjes en rimpels op je gezicht. 

De wereld van plastische chirurgie is het afgelopen decennium enorm veranderd, dankzij de ontwikkeling van fillers en andere huidinjecties. Dit betekent dat sommige patiënten de klassieke facelift wellicht niet nodig hebben. Bij een traditionele facelift worden incisies rond de hoofdhuid gemaakt waarna de spieren worden teruggetrokken. 

Hoe weet je nu welke facelift behandeling voor jou geschikt is? En welke resultaten kun je verwachten met de verschillende behandel methode?

Klassieke facelift

De klassieke facelift is waarschijnlijk het meest bekende type facelift, aangezien het al een paar decennia bestaat. Het is een facelift met operatie waarbij je onder narcose gaat. Deze invasieve cosmetische procedure wordt gebruikt om de huid en spieren in het gezicht en de nek aan te spannen, waardoor de gehele kaaklijn mooier wordt. 

De plastisch chirurg kan ook de huid van het gezicht strakker trekken, wat helpt om slappe spieren, rimpels en diepe lijntjes te verwijderen. De chirurg zal ook de overtollige huid verwijderen om een jeugdiger en verfrist uiterlijk te creëren.

Sommige plastisch chirurgen voeren endoscopische facelifts uit, waarbij gebruik wordt gemaakt van technologische apparaten. Hierbij zijn de incisies minimaal en daarnaast is de algehele behandeling minder pijnlijk.

Patiënten kunnen de klassieke facelift overwegen als ze de volgende symptomen hebben:

  • Verslapte wangen en kaaklijn
  • Een groot aantal rimpels en diepe plooien
  • Verslapte voorhoofdshuid 
  • Verslapte gezichtsspieren (hals, kin en wangen)

Bij een traditionele facelift zit een ooglidcorrectie er niet standaard bij. Vaak kiest men ervoor om na de facelift nog een aanvullende behandeling te doen om de ogenleden te corrigeren. 

Facelift zonder operatie

Voor jongere patiënten die de klassieke facelift behandeling misschien nog niet nodig hebben, kan een niet-invasieve facelift worden overwogen. Dit is een facelift zonder operatie, waarbij dus geen incisies of anesthesie nodig is. Het resultaat is een jeugdig en stralend gezicht. Deze facelift heet ook wel een injectable facelift.

De niet-chirurgische facelift bevat gezichtsvullers (fillers) en huidinjecties (botox) om de contouren van de kaaklijn te herstellen en volume te geven aan de wangen. De rimpels en fijne lijntjes wordt opgevuld, waardoor ze niet meer zichtbaar zijn. De resultaten blijven één tot twee jaar zichtbaar. Daarna moet je de behandeling weer herhalen. 

Patiënten kunnen de facelift zonder operatie overwegen als ze de volgende symptomen hebben:

  • Verlies van volume in de wangen.
  • Fijne lijntjes en rimpels.
  • De kaaklijn contouren zijn minder goed zichtbaar. 

Je facelift reis kan beginnen

Als je overweegt een klassieke of injectable facelift te ondergaan, neem dan contact op met een plastisch chirurg kliniek. Zij kunnen je alles vertellen over welke facelift methode het beste voor jouw gezicht is. Je kunt er foto’s bekijken van personen die een facelift hebben ondergaan van voor en na de behandeling. Zo krijg je een idee hoe jouw gezicht er straks weer stralend, strak en jong uitziet!

Dit is een beauty artikel van ik weet er alles van.

Klassieke facelift versus facelift zonder operatie

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij