Ik weet er alles van

Life Magazine

Met Pilates afvallen

Pilates verbetert je lichaamshouding

Pilates is een geliefde sport die je in volledige rust kunt beoefenen. Het is effectief voor het opbouwen van de spiermassa en het verbeteren van je lichaamshouding. Bij de pilates train je vooral de spieren rondom je rug, bekken en buik. Door de oefeningen geregeld uit te voeren kan het je tevens helpen bij het afvallen. De oefeningen zijn veelzijdig en er zijn verschillende niveaus te bereiken. Hierdoor verveeld deze sport niet snel en is het leuk om te doen, waardoor je het makkelijker voor een lange periode kunt volhouden.

Als je pilates beoefent probeer dit dan te combineren met een gezond dieet en andere vormen van lichaamsbeweging, zoals zwemmen, wandelen of fietsen. Door naast pilates ook andere cardio oefeningen te doen, verbrand je extra calorieën. De oefeningen die je leert bij pilates, waarbij ook gelet wordt op je ademhaling, heeft als voordeel dat je mindset ook verbetert. Je krijgt meer rust in je hoofd, waardoor je je mentaal sterker zult voelen.

Calorieverbranding bij pilates

De hoeveelheid calorieën die je met pilates kunt verbranden, is afhankelijk van je gewicht, de intensiteit en moeilijkheidsgraad van de oefeningen. Je verbrandt meer calorieën bij een pilates training waarbij je je hartslag verhoogt. Als je probeert af te vallen, volg dan een paar keer per week combinatielessen zoals Piloxing en Yogalates. Dit zijn vormen van pilates, die gecombineerd zijn met andere sporten, waarbij je meer calorieën verbrandt dan bij de pilates oefeningen die je op de mat uitvoert. Ook kun je pilates afwisselen met krachttrainingen en cardio oefeningen.

Combinatielessen: Piloxing en Yogalates

De combinatieles Piloxing is een mix van pilates en boksen. Pilates voor de spierbouw en flexibiliteit en boksen voor de behendigheid en snelheid. Bij Piloxing beweeg je heel veel, waardoor het een intensieve sport is en je dus ook calorieën verbrandt. 

Yogalates is een combinatie van pilates en yoga. De yoga is voor je flexibiliteit en de pilates voor je spierkracht. Het voordeel van deze combinatie is dat het je kan helpen bij herstel van bijvoorbeeld rugpijn, daarnaast versterkt het je buik- en rugspieren en verlengt het je spieren. Hierdoor krijg je een betere lichaamshouding. 

Pilates verlicht lage rugpijn

Doordat je bij pilates vooral de spieren rondom het middel traint kan het, voor mensen die lijden aan (chronische) lage rugpijn, een dagelijkse verlichting geven. Door de oefeningen versterk je de kern van je rug, je leert hoe je de te strakke rugspieren ontspant en hoe je je buikspieren gebruikt om je onderrug ondersteuning te geven.

Als je net begint met pilates is het aan te raden om lessen te volgen, zodat je de oefeningen op de juiste manier aanleert.

Dit is een gezondheid artikel van ik weet er alles van.

Met Pilates afvallen

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij