Ik weet er alles van

Life Magazine

Rashond Afador

Energieke en geduldige Afador hond

De rashond Afador is een kruising tussen de Afghaanse windhond en een Labrador. De Afador heeft de goede eigenschappen van beide rassen en zijn daarom geduldig, loyaal, energievol en aanhankelijk. Dit ras is rond het jaar 2000 ontstaan in Alaska en wordt ook wel de Afghaanse Lab genoemd. 

Karakter van de Afador

Afadors zijn uitstekende huisdieren, hoewel ze wel een goede en consequente training nodig hebben. Het zijn intelligente honden en leren snel. Eenmaal goed getraind, luisteren ze perfect, zijn ze waaks naar vreemden en zeer loyaal naar de baas. Ook zijn ze aanhankelijk, waardoor ze zeker ook aandacht en knuffels willen ontvangen. Doordat dit ras zeer energiek en atletisch is hebben ze veel lichaamsbeweging nodig. Door veel te rennen en spelen raken ze hun energie kwijt. 

Uiterlijk van de Afador

De lichaamsvorm van de Afador lijkt het meest op de Labrador, terwijl de kop meer lijkt op de Afghaanse windhond. Het is een middelgrote hond met lang fijn haar en kort zijdezacht haar op de kop. De meest voorkomende Afador kleuren zijn zwart, bruin, grijs en rood. Door hun dikke vacht kunnen ze goed tegen het winterse weer en minder tegen de hete zomerdagen. De vacht dien je twee keer per week te borstelen.

Kenmerken van de Afador

De levensverwachting van dit ras ligt tussen de 10 en 12 jaar. Gewicht bij een reu ligt tussen de 25 en 32 kilo en bij een teef tussen de 23 en 30 kilo. De schofthoogte van een reu ligt tussen 68 en 74 centimeter en bij een teef tussen 61 en 69. 

Gezondheid

Afadors worden als gezonde honden beschouwd, maar ze zijn wel vatbaar voor een aantal aandoeningen die uit de kruising van de Afghaanse windhond en de Labrador voortkomen, zoals heup- en elleboogdysplasie en subaortic stenose. 

Het onderwerp Rashond Afador is speciaal geschreven voor Ik weet er alles vanIk weet er alles van is een life magazine voor elke dag.

Afador hond

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij