Ik weet er alles van

Life Magazine

Rugpijn na bevalling voorkomen

Bijna 50% van de nieuwe moeders ervaart de pijn in de eerste paar maanden na levering pijn. Er zijn veel manieren om het ongemak te verlichten, inclusief het nemen van een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen. Een warm bad kan helpen om gespannen spieren te ontspannen, evenals een professionele massage. Een bed met verschillende kussens biedt extra ondersteuning. Als je baby nog in de baarmoeder zit, probeer dan met je voeten te zitten. Vermijd het dragen van hoge hakken een tijdje, omdat dit een lage rugpijn kan veroorzaken.

Na levering zullen uw Bodys-hormonen terugkeren naar normaal en de rugpijn moet verdwijnen. Maar sommige vrouwen ervaren langdurige of constante rugpijn. Hoewel het natuurlijk om inspannende fysieke activiteit een paar maanden te vermijden, kunnen zware tillen en andere activiteiten de waarschijnlijkheid van rugpijn vergroten. Gelukkig zijn er effectieve behandelingen beschikbaar. Hier zijn enkele van de meest gebruikelijke methoden voor het verlichten van rugpijn na levering:

Tijdens de zwangerschap verhoogt een hormoon Relaxin de flexibiliteit van uw body, waardoor de lagere rugpijn na levering wordt veroorzaakt. Het kan ook de elasticiteit van uw ligamenten en gewrichten verhogen. Daarom moet u voorkomen dat u zware voorwerpen opheft en gedurende lange perioden vermijdt. Het is ook belangrijk om uw gewicht op een gezond niveau te houden en een goed uitgebalanceerd dieet te eten. Door deze tips te volgen, zou u uw rugpijn moeten kunnen verminderen.

Rugpijn voorkomen

Tijdens arbeid en levering breidt de baarmoeder uit en veroorzaakt de druk op het stuitbeen. De natuurlijke curve in de wervelkolom is verzwakt en kan rugpijn veroorzaken. De stress van het dragen van de baby kan het ongemak verergeren, waardoor u veel anders doet. Bovendien kan rugpijn interfereren met kinderopvang, dus het is van vitaal belang om een specialist te raadplegen om het te behandelen. Als u deze pijn ervaart, neemt u de tijd om uit te rusten, te oefenen en een uitgebalanceerd dieet te eten.

Als je een baby hebt, zul je na levering rugpijn ervaren. Je rug voelt pijn en zacht, en het zal moeilijk zijn om normaal te bewegen na levering. Je zult het een tijdje gemakkelijk moeten nemen om te herstellen van de pijn. Gedurende deze tijd moet u voorzichtig zijn om te voorkomen dat u uw onderste rug op enigerlei wijze kunt spannen. Je moet je handen gebruiken in plaats van je handen bij het ophalen van items. Dit zal je lichaam helpen zich aan te passen aan de veranderingen na de geboorte van je baby.

Borstvoeding en rugpijn

Als u borstvoeding geeft, kan de rugpijn na geboorte maandenlang doorgaan. Je spieren worden verzwakt en je zult constant pijn zijn. Hoewel het moeilijk kan zijn om je baby te verplaatsen, rusten en slapen zijn twee manieren om de pijn te verlichten. Je moet vermijden om langere tijd te zitten en te staan om te voorkomen dat je je rug spraakt. Je moet pauzes nemen van zitten of staan voor enkele weken na het bevallen om de pijn te vermijden. Je kern kan het gewicht van de baby niet ondersteunen.

Er zijn een paar verschillende manieren om te gaan met rugpijn na de bevalling. Het gebruik van warme en koude waterzakken kan tijdelijke opluchting bieden, maar een warm waterbad kan helpen bij pijn op langere termijn. Ten slotte zal een warm bad verzachten pijnspieren en ligamenten. Houd je rug in een ontspannen positie terwijl je je baby vasthoudt, kan helpen om ernstige pijn te voorkomen. Je moet jezelf ook toestaan om te genezen na het bevallen. Als de pijn te ernstig wordt, moet u een arts zien voor verdere diagnose.

Naast een warm bad, zou je veel water moeten drinken. Het zal je lichaam gehydrateerd houden. Dit zal de bloedstroom en -circulatie verhogen en de rugpijn na de bevalling minimaliseren. Het is belangrijk om water te drinken vóór levering om de pijn te verminderen. Een vol glas water is het nummer één voedsel dat kan helpen bij rugpijn na babybirth. Als u verpleging bent, moet u zich ervan bewust zijn dat uw baby in dezelfde positie kan slapen als u.

Afgezien van het vermijden van het gebruik van ijs, moet een warm bad helpen om het ongemak na levering te verlichten. Naast water, moet je ook veel water drinken. De vloeistoffen in uw lichaam helpen uw lichaam sneller na de bevalling te herstellen. Je baby zal na de geboorte gezonder zijn als je gehydrateerd bent, wat ook pijn kan verlichten na levering. Je lichaam past nog steeds aan de baby, en het moet rusten om goed te genezen.

De bron van dit artikel is afkomstig van rugpijn na bevalling van de website Cryless.

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij