Ik weet er alles van

Life Magazine

Skydiven

Je hebt er vast wel eens vaker van gehoord: skydiven. Zoals mensen het meestal beschrijven, lijkt het heel eng en onveilig, maar wat is skydiven dan nu precies? Is het een sport? En wat voor dingen zijn er belangrijk bij het skydiven? In dit artikel zal ik antwoord geven op al deze vragen.

Wat is skydiven?

Bij skydiven gaan mensen mee met een vliegtuig die hen omhoog brengt tot een bepaald punt en vanaf daar wordt alles gereedgemaakt om te gaan springen. Mensen die skydiven krijgen een parachute om die ze op een gegeven moment moeten uitklappen. In principe heb je het grootste deel van het skydiven te maken met een vrije val, omdat je met ingeklapte parachute uit het vliegtuig springt en je pas op een later moment de parachute uitklapt. Zo zal je altijd veilig landen. Skydiven staat bekend om de adrenaline kick die je ervan krijgt, waardoor mensen het ook zo graag doen. Skydiven is ontstaan doordat er in het leger en de luchtmacht ook al uit vliegtuigen werd gesprongen, bijvoorbeeld als er iets mis was gegaan of om soldaten op bepaalde plekken te krijgen in oorlogen.

Is skydiven een sport?

Skydiven van fysiek erg zwaar zijn. Denk aan de weerstand die skydivers meemaken tijdens de vrije val of de snelheid waarmee ze naar beneden dalen. De vliegtuigen waaruit ze springen gaan van 2.000 tot 4.600 meter hoog, waarvan de vrije val vervolgens 45 tot 80 seconde zal duren. Tijdens deze val kunnen skydivers een snelheid behalen van 210 kilometer per uur. De weerstand en de snelheid die ze voelen kan een grote druk zijn en door in goede conditie te zijn bij het skydiven, voorkom je dat je flauwvalt midden in de lucht. Een van de leuke dingen aan skydiven is dat men tijdens de vrije val allerlei acrobatische bewegingen kan maken, vooral de ervaren skydivers zijn hier erg goed in. 

Wat is er belangrijk bij het skydiven?

Het allerbelangrijkste bij het skydiven is om eraan te denken om je spullen grondig te controleren. Een foutje hierin kan immers cruciaal zijn. Gelukkig hebben skydivers altijd een tweede parachute bij zich voor als de hoofdparachute onverwachts niet opent. Ook zitten er altijd stuurlijnen aan de rugzak met parachute vast, zodat ze een beetje kunnen sturen waar ze landen. Daarbij spring je meestal ook met een instructeur voordat je alleen springt, zodat je alvast een beetje kunt wennen en weet wat je ongeveer moet doen. Als laatste moet je theorie leren voordat je gaat skydiven. Weersomstandigheden zoals windsnelheid hebben veel invloed op het skydiven en daarom is het belangrijk dat je hier wat meer van afweet voordat je gaat springen.

Dit is een dagje uit artikel van ik weet er alles van.

Skydiven

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij