Ik weet er alles van

Life Magazine

Tips om je tuin winterklaar te maken

Nu het herfst is, is het de perfecte tijd om je tuin voor te bereiden op de winter. Hoewel de tuin weinig onderhoud vraagt in de winter, is het toch handig om een aantal dingen te doen voor de winter aanbreekt, om je tuin zo goed mogelijk de winter door te laten komen. Scheelt trouwens ook een hoop werk tijdens het voorjaar šŸ˜‰

Weg met al dat blad

Bladeren opruimen is niet alleen fijn voor het oog, maar ook voor het gras. Hoewel je het gras niet meer hoeft te maaien in de winter, heeft het alsnog zonlicht nodig. Als de bladeren blijven liggen, zorgt dit voor onvoldoende licht waardoor het gras kan doodgaan. Zorg er dus voor dat je de bladeren niet te lang laat liggen, daar worden jij en je gazon uiteindelijk het vrolijkst van.

Bescherm je meubelen tegen weeraanslag en vorst

Regen, wind en vorst kunnen je tuinmeubelen aantasten. Daarom is het handig om ze voor de winter begint op te ruimen en binnen te zetten, in bijvoorbeeld de schuur of onder een afdak. Je kunt er ook voor kiezen om ze goed in te pakken met een beschermzeil. Er zijn tuinmeubelen die bestendig zijn tegen winters weer, maar check dit altijd van tevoren! Hiernaast is het een goed idee om watervoorzieningen zoals de tuinslang goed leeg te laten lopen en eventueel de hoofdkraan af te sluiten, wanneer het vriest en er nog water in zit kan dit zorgen voor beschadiging.

Bescherm je planten, waar nodig

Ook de plantjes moeten voorbereid worden op de winter, of beter gezegd sommige moeten beschermd worden tegen de winter. De meeste buitenplanten, zoals buxus of hortensia overleven de winter wel, maar er zijn ook meer exotische planten die je beter niet in de tuin laat als het winter wordt.

Winterklaar, ook voor de vogels

De vogels hebben het niet makkelijk tijdens de winter. Voedsel vinden is moeilijker, evenals water. Om deze beestjes wat te helpen, kan je vogelvoer ophangen of leggen in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van vetbollen of pindakettingen. Of je kunt een voederplateau in de tuin zetten en hier regelmatig voer op strooien.

Dit is een huis artikel van ik weet er alles van.

Tips om je tuin winterklaar te maken

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij