Ik weet er alles van

Life Magazine

Tips om makkelijker op te staan

Voor veel mensen is het lastig om uit bed op te staan in de ochtend. Je bent net wakker en je bed is nog zo lekker warm! Al helemaal in de winter kan het knap lastig zijn om uit bed op te staan. Vooral als je ook nog eens enigszins wakker wilt zijn wanneer je opstaat. Om je hierbij te helpen, zijn hieronder 5 tips waarmee jij ook makkelijker uit bed kunt opstaan elke ochtend.

  1. Zorg voor motivatie

Je hebt vaak zoveel plannen in de ochtend. Zoals bijvoorbeeld op tijd opstaan om nog te gaan sporten, nog snel iets voor werk of school te doen of om iets anders productiefs te doen. Zodra je wakker wordt, is je motivatie echter verdwenen. Zorg er daarom voor dat je een reminder hebt op je kamer, waardoor je motivatie terugkomt. Dit kan een quote of foto zijn, maar ook muziek bijvoorbeeld. Deze reminder moet voor jou een trigger zijn om meteen goed aan je dag te beginnen!

  1. Gebruikt het juiste geluid als wekker

Je kunt je brein op allerlei manieren beïnvloeden en dus ook met je wekker. Wanneer jij een wekker hebt met een geluid wat je verschrikkelijk vindt, zullen je hersenen je ook een geïrriteerd signaal afgeven waardoor je al chagrijnig bent bij het wakker worden. Zoek daarom een geluid voor je wekker waarvan je gemotiveerd raakt of waar je blij van wordt. Het moet een geluid zijn wat je graag wilt horen, wanneer je gewekt wordt.

  1. Maak na het opstaan je bed op

Wist je dat er meerdere voordelen zitten aan het opmaken van je bed na het opstaan? Je hebt hier namelijk de eerste taak van je dag volbracht, wat zorgt voor een goed gevoel en het is ook nog eens een aanmoediging om taken te blijven uitvoeren. Zo zorg je meteen voor een productieve start van je dag! 

  1. Drink water zodra je opstaat

Gedurende de nacht verlies je vocht en daarom moet je na het slapen je vochtbalans herstellen. Te weinig vocht zorgt namelijk voor minder focus en een minder goede coördinatie, waardoor je dus ook nog zo slaperig bent in de ochtend. Drink daarom meteen 2 glazen water zodra je opstaat en je zal je al een stuk beter voelen!

  1. Beïnvloed zelf je gedachten

Je kent het gevoel vast wel dat de wekker gaat en jij jezelf toch nog eens de wekker laat snoozen. Probeer dit te voorkomen! Je hebt ongeveer 5 seconde de tijd na het wakker worden voordat je hersenen je zullen beïnvloeden en je dus zullen overtuigen om te snoozen. Ga daarom al rechtop zitten in bed of, beter nog, ga op de rand van je bed zitten zodra je wekker gaat en zet deze dan pas uit. Zo ben je al half opgestaan wanneer je de wekker uitzet en zal je minder snel verleid worden om je wekker te snoozen en nog langer in bed te blijven liggen.

Dit is een mensen artikel van ik weet er alles van.

Tips om makkelijker op te staan

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij