Ik weet er alles van

Life Magazine

Tips om te stoppen met snoepen

Vrijwel iedereen wil wel eens een beetje afvallen en het belangrijkste om dan op te letten is de voeding. Eet je wel gezond? Hoewel het slecht voor ons is, kunnen veel mensen toch maar niet stoppen met snoepen. De verleiding is zo groot en het is zo lekker! Gelukkig zijn er alsnog een aantal dingen die je kunt doen die jou zullen helpen te stoppen met snoepen, hoe onmogelijk dit soms ook lijkt. Hier zijn 5 tips om te stoppen met snoepen.

  1. Poets je tanden

Je kent die vieze smaak in je mond wanneer je iets eet nadat je net je tanden hebt gepoetst? Poets daarom gewoon je tanden wanneer je graag iets te snoepen wilt pakken. Je zal denken aan die vieze smaak in je mond en om dat te vermijden zal je zo niet gaan snoepen na het tandenpoetsen. Zo krijg je een betere gezondheid én een betere hygiëne.

  1. Probeer langzaam te eten

Als het echt niet lukt om niks te snoepen, eet dan heel langzaam wanneer je iets lekkers pakt. Pak zo min mogelijk en doe er zo lang mogelijk over om het op te eten. Door heel langzaam te eten en er volop van te genieten, voorkom je dat je er teveel van gaat eten.

  1. Haal geen snoep in huis

Dit lijkt misschien heel erg simpel, maar neem gewoon geen snoep meer mee van de winkel! Als je geen snoep in huis hebt, kun je ook niet aan de verleiding toegeven en wat lekkers pakken. Op deze manier zal je iets gezonds pakken wat je wél thuis hebt liggen wanneer je zin hebt om te snoepen. Dit is dus extra gezond voor je!

  1. Probeer veel te drinken

Ons lichaam kan honger en dorst soms door elkaar halen. Ook krijg je van genoeg of veel drinken een vol gevoel. Hierdoor kun je je de trek naar iets lekkers wegkrijgen door gewoon meer te gaan dringen. De meest gezonde optie hiervoor is natuurlijk water, maar je kunt er ook nog iets aan toevoegen om het meer smaak te geven. Zo zijn munt, komkommer, citroen of limoen bijvoorbeeld heel lekker voor in je water.

  1. Zoek afleiding

Door iets anders te gaan doen waarbij je meestal niet eet, zoals een stukje lopen of bijvoorbeeld bellen met vrienden, zal je niet gaan snoepen. Je zal namelijk afgeleid zijn en doordat je dan zo druk bezig bent met iets anders denk je niet eens aan al het lekkers wat in de kast ligt.

Dit is een mensen artikel van ik weet er alles van.

Tips om te stoppen met snoepen

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij