Ik weet er alles van

Life Magazine

Top10 Terrasverwarmer

Wat is de beste terrasverwarmer?

Een terrasverwarmer is onmisbaar wanneer je het hele jaar door wilt genieten van een warm terras. Een verwarming voor het terras is in de horeca al jarenlang normaal, maar de terrasverwarming zien we steeds vaker terug bij consumenten. 

Tegenwoordig is het terras een verlengde van de woonkamer. Daarom is het niet zo vreemd dat consumenten steeds vaker op zoek zijn naar een heerlijke terrasverwarming. Wat is de beste terrasverwarmer? Wij hebben een Top-10 beste terrasverwarmer voor je opgesteld. 

Ik weet er alles van heeft gekozen voor de elektrische terrasverwarmer infrarood te vergelijken, aangezien deze veilig is, geen nare gasluchten afgeeft en niet gevoelig is voor wind. Wil je een plafond- of wandterrasverwarmer of toch liever een staande terrasverwarmer die je gemakkelijk verplaatst? Ga je voor een hoog of laag wattage, wat zijn de mogelijkheden?

1. Welltherm Stream & Beam – wandmodel

De Stream & Beam terrasverwarmer van Welltherm is uniek in haar soort. Allereerst is het design terrasverwarming welke infraroodwarmte, licht en muziek geeft. Ten tweede wordt gebruikt gemaakt van de Dazex-technologie waardoor de gemiddelde kosten 50% lager liggen dan een gas terrasverwarming. De korte golf infrarood terrasverwarmer heeft aan beide kanten LED-verlichting, heeft een wattage van 2000 watt waarmee je een terras van 16m2 verwarmt. De verwarming is traploos dimbaar en is stof- en waterdicht (IP65). En dat is nog niet alles, de twee luidsprekers zorgen voor muziek op je terras. Eenvoudig te bedienen met de app op je smartphone. Dit alles voor een prijs van 499 euro. 

2. Star Progetti – Heliosa 11 – wand- parasolmodel

Star Progetti staat bekend als de Rolls’ Royce onder de terrasverwarming. Dit is vanwege het prachtige design en sterke infrarood systeem. De Heliosa 11 is een krachtige infrarood terrasstraler met een unieke spiegel, welke zorgt voor een grote warmte opbrengst. Je hebt daardoor minder vermogen nodig om een grote oppervlak buiten te verwarmen. Met dit kleine wandmodel van 1500 watt kan je een terras van 12 tot 15 m2 verwarmen. Het mooie van deze terrasverwarmer is dat je deze aan de wand of onder de parasol kan bevestigen. Stof- en sproeidicht (IP55), waardoor je de terrasverwarmer het hele jaar buiten kan laten hangen en voorzien van halogeen golden tube lamp. Met een prijs van slechts 249 euro is deze krachtige heater een aanwinst. 

3. Alkari I-Pipe – wand- plafondmodel

De zilver kleurige Alkari I-Pipe is een infrarood terrasverwarming in de vorm van een buis. Deze monteer je aan de wand of het plafond van je tuinoverkapping. Het is een terrasverwarmer en verlichting in één toestel, daardoor ideaal om boven de tafel of bij het loungegedeelte te monteren. Het verwarmt een oppervlak van 12 tot 15 m2 en heeft een vermogen van 1000 of 1500 Watt. De afmeting is slecht 104 x 7 cm en weegt maar 1,6 kg. Een elegant model voor een betaalbare prijs van 249 euro (1000 watt). Deze verwarming is stof- en spatwaterdicht.

4. Mo-El Aaren design heatstrip

De Mo-El Aaren design heatstrip is een stijlvolle infrarood verwarming voor je veranda of overdekte tuinterras. De Mo-El Aaren maakt gebruik van de midden golf infrarood straling, wat betekent dat deze iets gevoeliger is voor windvlagen, maar heeft een groot bereik en zeer hoge temperatuur van rond de 350 graden Celsius. Ideaal voor een beschut terras of een veranda te verwarmen. Mo-El Aaren is een design wand verwarming welke je dankzij de inclinatiebeugels makkelijk kan bevestigen en verstellen. Zodat je de mooie zwarte terrasverwarmer precies kan richten op de plek waar je de warmte wilt hebben. De heatstrip is 93x25x7,5 cm en kost 869 euro. Hij is stof- en sproeidicht (IP55). 

5. Star Progetti Heliosa Obelisk – staand model

De krachtige infrarood terrasverwarming Heliosa Obelisk 66 AL van het Italiaanse merk Star Progetti heeft een vermogen van 2000 watt en kan met gemak een terras van 25 tot 28 m2 verwarmen. De obelisk is een staand model welke je eenvoudig kan verplaatsen. Deze wordt geleverd met een 3 meter lang snoer, wat prettig is. Bovendien is de voet van deze prachtige design terrasverwarmer voorzien van LED verlichting, waardoor deze ’s avonds een betoverend beeld geeft. De Heliosa Obelisk is uitgerust met een halogeen golden tube lamp, waardoor deze geen rood licht geeft. Dankzij de IP54-klasse is de terrasheater stof- en waterdicht. Deze buitenverwarming is met 1.399 euro duurder, maar hier heb je nog jarenlang veel plezier van.

6. Welltherm Alcudia – wandmodel

De Welltherm Alcudia terrasverwarmer van 1500 watt is een instapmodel met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Je kan met deze korte golf infrarood terrasheater 12 tot 15 m2 meter verwarmen. Net zoals het Stream & Beam model maakt deze ook gebruik van de Dazex-technologie van Welltherm. Bespaar daarmee flink op het verbruik. De Alcudia terrasverwarmer is voorzien van een halogeenbuis met duurzaam kwartsglas, waarmee je tenminste 5.000 branduren kan behalen. Met de handige afstandsbediening kan je de zilverkleurige terrasverwarmer tot 6 m ver bedienen. Stof- en waterdicht dankzij de IP65-beschermingsklasse en verkrijgbaar voor 249 euro. 

7. Star Progetti Heliosa 33 – wandmodel

Star Progetti heeft een mooie lijn Heliosa terrasverwarming. Eén daarvan is de Heliosa 33, welke je eenvoudig aan de wand monteert en kan kantelen. Deze terras verwarmer is een kleine betaalbare terrasverwarmer welke is uitgerust met een 1300 watt amberkleurige halogeen golden tube lamp. Daardoor is er geen rood licht aanwezig. Je kan de Heliosa 33 het hele jaar buiten laten hangen, want hij is sotf- en waterdicht (IP65). Deze terrasheater koop je al voor 199 euro waarmee je een terras van 12 tot 15 m2 kan verwarmen. 

8. Ecosun design heatstrip – wandmodel

Deze mooie zwart afgewerkte Ecosun design heatstrip is niet alleen prachtig om te zien, hij geeft een heerlijke infraroodwarmte. Deze heater maakt gebruik van de lange golf infraroodstraling, welke gevoeliger is voor wind. Daarom is de Ecosun heatstrip geschikt voor half afgesloten ruimtes of voor een veranda bijvoorbeeld. De heatstrip bereikt een temperatuur van 350 graden, is stof- en spatwaterdicht (IP44) en heeft een afmeting van 108x14x4,5 cm. Dit wandmodel is verkrijgbaar voor 329 euro. 

9. Welltherm Campos – wandmodel

De Duitse Welltherm Campos terrasverwarmer monteer je eenvoudig aan de wand en op afstand te bedienen via de app op je mobiele telefoon of via de meegeleverde elegante afstandsbediening. De ingebouwde 2000 watt Golden Tube lamp ontwikkelt 80% minder licht in vergelijking met conventionele lampen. Dit maakt het gebruik van deze terrasverwarmer aangenaam in perceptie en efficiënter in energieverbruik. Met de traploos instelbaar dimmer kan de warmte opwekking altijd aangepast worden aan de individuele sterkte. Zwart van kleuren, 12-15 m2 terrasverwarming en met de IP65 beschermt tegen stof en waterstralen. Geschikt voor onbeperkt buitengebruik en dat voor een prijs van 399 euro.

10. Star Progetti Heliosa 993 – Staand

De Heliosa 993 is de krachtige professionele staande terrasverwarmer van Star Progetti. Met twee flexibele armen kan je de straling nauwkeurig op het te verwarmen gebied richten. Je kan 1 of 2 warmtelampen gebruiken, dimbaar en op afstand te bedienen. Met gemak kan deze terras heater 22 tot 24 m2 verwarmen. De professionele terrasverwarming van 3.000 watt heeft amberkleurige halogeenlampen en is stof- en waterdicht. De Heliosa 933 staander kost 1.399 euro. 

Top10 Terrasverwarmer
Top10 terrasverwarmer 2021

Lange warme avonden met een infrarood terrasverwarming

Voor welke infrarood terrasverwarming je ook kiest, je geniet van lange warme avonden. Bij het samenstellen van onze top-10 terrasverwarmer hebben we gekeken naar het assortiment van het Nederlandse bedrijf Infraroodpaneel terrasverwarmer en bij het Belgische bedrijf Warmteshop terrasverwarmer

Onze top-10 elektrische terrasverwarmer zijn zuinig in verbruik, veilig en hebben meerdere strenge keurmerken, zoals TÜV-gekeurd. Gebruik altijd groene stroom zodat je geen CO2 uitstoot. 

Infrarood terrasverwarming is vergelijkbaar met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijk uv-straling. De warmte is intens en voelt zeer comfortabel aan. Je geniet nog lang na van de zomerse avonden met een eigen terrasverwarmer.

Top10 Terrasverwarmer

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij