Ik weet er alles van

Life Magazine

Waarom Amsterdam bezoeken

Musea Amsterdam

Amsterdam is een paradijs voor museumliefhebbers! Drie van de opmerkelijkste kunsttempels van de stad liggen in het Museumkwartier, met vele andere verspreid over de stad.

Rijksmuseum: Het Rijksmuseum is het meest prestigieuze museum voor Nederlandse nationale kunst, met schilderijen van Rembrandt, Vermeer en Van Gogh. Het werd in 2013 heropend na een 10 jaar durende opknapbeurt.

Stedelijk: Liefhebbers van moderne kunst zullen geboeid zijn door de internationale collectie in het Stedelijk, een modern museum dat aan de buitenkant op een grote badkuip lijkt.

Van Gogh Museum: Dit museum, dat de meest prominente kunstwerken van de kunstenaar herbergt, is een must-see voor fans van de Nederlandse post-impressionistische meester.

Rembrandthuis Museum: Bezoek dit museum, een reproductie van Rembrandts kamers en werkplaats, om te zien waar de beroemde Nederlandse schilder van 1639 tot 1660 woonde.

Amsterdam

Eten Amsterdam

Wil je eens proeven van de Nederlandse keuken? Probeer dan eens wat van deze bekende hapjes en keukens! Je kunt in Amsterdam naar hartelust proeven van alle Hollandse lekkernijen.

Poffertjes: De quintessentiële Nederlandse zoete lekkernij zijn deze pillowy hapklare pannenkoeken. Deze verrukkelijke kleine hapjes worden gemaakt in speciaal ontworpen poffertjespannen en geserveerd met poedersuiker en boter.

Bitterballen: Ondanks de naam zijn deze gefrituurde goedheidballetjes hartige gebakken jus! Ze zijn een favoriete barsnack die goed samengaat met een koel drankje.

Stamppot: Dit is het toppunt van de Hollandse comfort keuken. Stamppot is een stevige aardappel-, wortel-, en uienstamppot met worst en gehaktballetjes geserveerd.

Stroopwafel: De bekendste van de Nederlandse zoetigheden is een stroopwafel, een kauwerige wafel gemaakt van twee dunne laagjes beslag die in een wafelijzer tegen elkaar gedrukt worden en gevuld zijn met ofwel een kleverige karamel ofwel stroop.

Bier Amsterdam

Nederland, ’s werelds grootste exporteur van bier, zal bierliefhebbers niet teleurstellen. Bezoek de Heineken Experience, een interactieve rondleiding in de voormalige brouwerij in Amsterdam, om meer te weten te komen over het bekende pils.

Amsterdamse grachten

Amsterdam staat niet voor niets bekend als het “Venetië van het Noorden”: het heeft 165 grachten van meer dan 60 mijl (en ook 1281 bruggen, dat is drie keer zoveel als Venetië!). De grachtengordel werd aangelegd in de 17e eeuw toen Amsterdam een piepklein vissersdorpje was dat in 2010 werd aangewezen als UNESCO Werelderfgoed. Het is een must-do om door de Amsterdamse grachten te varen, met je eigen boot of met een conventionele rondvaartboot.

Parken in Amsterdam

Er zijn meer dan 30 parken in Amsterdam, waardoor het relatief gemakkelijk is om wat rust te vinden in de bruisende hoofdstad.

Hortus Botanicus: De Hortus Botanicus, in 1683 gesticht als therapeutische kruidentuin, is een van ’s werelds oudste botanische tuinen. Het bezit nu een unieke collectie van ongeveer 4.000 plantensoorten.

Het Vondelpark is het grootste park van Amsterdam, gelegen bij het Museumkwartier. Het park, populair bij zowel toeristen als plaatselijke bewoners, organiseert gratis zomerconcerten in zijn openluchttheater en biedt veel open groene ruimte voor een picknick.

Sarphatipark: Dit kleine groene oase ligt net om de hoek van de drukke Albert Cuyp Markt en is ideaal om even uit te rusten of mensen te kijken.

Cultuur & Geschiedenis van Amsterdam

Amsterdam zit boordevol historische en culturele bezienswaardigheden, van de drukke Dam tot legendarische straatmarkten.

Dam Plaza is een populaire ontmoetingsplaats voor de plaatselijke bevolking, toeristen en iedereen op het primaire openbare plein van Amsterdam, dat geflankeerd wordt door het Koninklijk Paleis.

Anne Frank Huis: Geen reis naar Amsterdam is compleet zonder te stoppen bij het Anne Frank Huis, een museum gewijd aan het verhaal van de Joodse dagboekschrijfster.

Beklim de 278 voet hoge torenspits van de Westerkerk, een protestantse kerk uit de renaissance waar Rembrandt begraven ligt, voor een spectaculair uitzicht over Amsterdam.

Het Koninklijk Paleis, dat in 1808 werd gebouwd en open is voor het publiek als het niet in gebruik is, is de woning van de Nederlandse Koninklijke familie.

Albert Cuypmarkt: Deze vermaarde straatmarkt, die zes dagen per week open is en in 1905 werd geopend, is een uitstekende plek om kennis te maken met de Nederlandse cultuur en de Nederlandse keuken te proeven.

Bron: Taxi Amsterdam

Amsterdam

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij