Ik weet er alles van

Life Magazine

Wat jouw kat je probeert te vertellen

Katten zijn zeer expressieve wezens, die je continu vertellen hoe ze zich voelen. Je hoeft alleen maar de typische gedragingen te leren begrijpen. In deze blog beschrijf ik de meest voorkomende kattengedragingen en wat ze betekenen, zodat je voortaan precies weet wat je kat jouw wil vertellen. Op naar een nog hechtere band tussen jou en Minoes!

Snuffelen aan je gezicht

Katten vertrouwen zwaar op hun sterke reukzin om hen informatie te geven over voedsel, prooi en hun algemene omgeving. Als een kat aan je gezicht snuffelt, probeert hij jouw geur te onthouden. Het helpt ze vertrouwen en vertrouwdheid op te bouwen. Een goed teken dus als je kat aan je gezicht snuffelt!

Overal met de wangen tegen wrijven, of beter gezegd, kopjes geven

Wanneer een kat met zijn wangen tegen je hand, de deuropening, meubels of andere voorwerpen in huis wrijft, markeert hij in feite zijn territorium. Katten hebben geurklieren rond hun mond, kin en wangen die hun unieke geur achterlaten wanneer ze wrijven.

Langzaam knipperen

Het is je misschien wel eens opgevallen dat je kat je van een afstandje bestudeert, met een ontspannen blik en een slow-motion knipoog. Wanneer je kat langzaam knippert, laat hij je weten dat hij zich op zijn gemak voelt in je aanwezigheid en dat hij je gezelschap op prijs stelt. Je kunt dit gebaar beantwoorden door je ogen langzaam te sluiten en weer te openen.

Kneden/melktrappelen

Soms maken katten een knedend gebaar met hun voorpoten. Dit gedrag vindt zijn oorsprong in de activiteit van kittens tijdens het zogen en kan troostend en kalmerend zijn voor katten van elke leeftijd. Vroeger geloofde men dat dit gedrag een teken was dat de kat te vroeg bij de moeder was weggehaald, maar er is weinig bewijs dat dit echt waar is.

Verrassings cadeautjes

Katten staan bekend om hun uitstekende jachtvaardigheden en hoewel huiskatten deze vaardigheden niet meer nodig hebben om zichzelf te voeden, is hun jachtinstinct nog steeds sterk. Het is niet ongewoon dat katten je soms de resten van een dood of nog erger: een levend dier brengen. Als je kat dit doet, is dat omdat hij je probeert te bemoederen of je wil leren jagen. Bedankt poes, heel lief, maar wie gaat het opruimen?

Spinnen

Het spinnen van een kat wordt herkend als een teken van tevredenheid, maar katten spinnen eigenlijk om een paar verschillende redenen, waarvan tevredenheid er een is. Soms spinnen katten om zichzelf te kalmeren wanneer ze ziek, gestresseerd of gewond zijn. Door te spinnen komt endorfine vrij dat de pijn kan verminderen en soms kan dit zelfs bijdragen aan het genezen van de kat.

Een kat op z’n rug

Een kat is op zijn kwetsbaarst als hij met een omhoog gedraaide buik en gespreide poten ligt. Buikliggen betekent dat je kat zich op zijn gemak voelt, ontspannen is en vertrouwen heeft. Als ze in deze houding liggen, zegt je kat eigenlijk dat hij zich veilig voelt bij jou.  Ook neerploffen en zich omrollen aan je voeten kan een uitnodiging zijn voor aaien of knuffelen.

Dit is een dieren artikel van ik weet er alles van.

Wat jouw kat je probeert te vertellen

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij