Ik weet er alles van

Life Magazine

Wat te doen op een regenachtige zondag?

Herfst, een prachtig seizoen. Gekleurde bladeren, een laaghangende zon wat zorgt voor prachtige goldon hours en wandelingen door het bos waarbij de bladeren onder je voeten kraken. Ik houd van de herfst, maar bij de herfst hoort ook regen. Ik zelf ben geen fan van regen als ik onderweg ben, bijvoorbeeld op de fiets of rennend naar de auto of bus. Maar regen op een koude herfstdag, terwijl ik warm binnen zit en het toevallig ook nog zondag is? Perfect! Mocht je je ooit verveeld hebben op een regenachtige zondag, is deze blog voor jou.

Filmmarathon

Tijd om eindelijk eens die reeks films te kijken die je al tijden opnieuw wilt kijken, bijvoorbeeld Harry Potter, The Lord Of The Rings, The Hunger Games of kies je favoriete films en trek de hele dag uit om die te bekijken. Het is tenslotte zondag. Trommel vrienden of familie bijeen of geniet van de films in je eentje. Bouw de woonkamer om tot bioscoop: sluit de gordijnen, zorg voor extra veel comfort op de bank of stoel met kussens en dekens, trek je meest comfortabele kleding aan en misschien wel het belangrijkste: zorg voor snacks! Bij een film horen natuurlijk snacks. Geen zondag zo fijn als deze.

Zondag = bakdag

De geur van versgebakken cake of koekjes in het huis, terwijl de regen op de ramen tikt. Zondag is de ideale dag om alle bakspullen op te trommelen en je eens lekker uit te sloven in de keuken als het om bakken gaat. Het hele proces is eigenlijk leuk: van tevoren bedenken wat je wilt maken, daarna alle ingrediënten verzamelen, het maken van de baksels onder het genot van een muziekje en misschien wel het fijnste aan dit alles, versgebakken koekjes of cake als snack (of ontbijt of lunch of avondeten, ik zal niet oordelen). Bakken is leuk om zowel samen als alleen te doen. Vervelen jij en je vrienden of familie je op een druilerige zondag? Houd een heuse bakwedstrijd en zie wie er het beste bakt, of het best kan eten, mag jij kiezen.

Reorganisatie

Loop je al maanden tegen die rommelige kast aan, zeg je al weken dat je de keukenlades wilt herinrichten of jeuken je handen om eindelijk eens je bureau of laptop op te schonen? De regenachtige zondag is de dag. Het probleem met dit soort taken is het beginnen, want we weten dat klusjes zoals deze veel tijd in beslag nemen, maar eenmaal gedaan is het een hele opluchting. Het reorganiseren van bepaalde dingen kan enorm veel overzicht geven, wat positief is. Hiernaast kun je de gedachten ‘ik moet dat nog steeds eens opruimen’ uit je hoofd gooien. Zit je er tegenop? Maak dan de omstandigheden zo fijn mogelijk, zorg dat je een plan hebt, zorg voor de nodige muziek en neem pauzes zodat het leuk blijft.

Sunday reset

Zondag kan perfect zijn als rustdag. Heb je een drukke week gehad met veel aan je hoofd en weinig tijd voor jezelf? Maak dan vandaag jouw dag. Een sunday reset day kan helpen om fris en fruitig aan een nieuwe week te beginnen. Een reset day is voor iedereen verschillend, belangrijk is dat je dingen doet die goed voelen en goed zijn voor je. Zo kun je bijvoorbeeld het huis schoonmaken als dit je rust geeft, kun je hierna een bad nemen en even helemaal ontspannen. Voor sommige mensen bestaat een reset day uit sporten, series kijken en uitgebreid koken. Weer iemand anders kan het fijn vinden alvast de volgende week te plannen. Het punt dat ik wil maken met de sunday reset day, is dat je dingen doet waar je je goed bij voelt om bij te komen van de week. Klinkt als een fijn vooruitzicht toch? Fijne zondag!

Wat te doen op een regenachtige zondag? koekjes bakken

Ik weet er alles van Life Magazine artikelen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Crypto-industrie maakt zich zorgen

Afgelopen maandag stond de cryptocurrency sector op scherp terwijl bitcoin vocht om zijn positie boven een aanzienlijk niveau te handhaven. Beleggers vreesden dat problemen bij